Parlamentul European cere reformarea FIFA și deplânge decesele muncitorilor străini în timpul pregătirilor… – Digi24

Parlamentul European cere reformarea FIFA și deplânge decesele muncitorilor străini în timpul pregătirilor…  Digi24

Головна » Parlamentul European cere reformarea FIFA și deplânge decesele muncitorilor străini în timpul pregătirilor… – Digi24

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care deplânge decesele muncitorilor străini în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar şi cere ţărilor europene care au campionate puternice de fotbal să facă presiuni pentru reformarea FIFA, informează Agerpres.

Parlamentarii solicită forului fotbalistic mondial, FIFA, să ajute la oferirea unor compensaţii familiilor lucrătorilor migranţi care şi-au pierdut viaţa, considerând că măsurile luate de guvernul din Qatar nu au fost suficiente.

Potrivit rezoluţiei, corupţia din cadrul FIFA este „endemică, sistemică şi adânc înrădăcinată”, iar procesul prin care Qatarului i-a fost acordată găzduirea Cupei Mondiale a fost lipsit de transparenţă.

Acest lucru înseamnă că „FIFA a afectat grav imaginea şi integritatea fotbalului mondial”, se arată în comunicatul Parlamentului European.

Rezoluţia, care nu are caracter constrângător, a cerut ţărilor din UE care au campionate de fotbal puternice, precum Germania, Franţa, Italia sau Spania, să exercite presiuni pentru reformarea fundamentală a FIFA.

O astfel de reformă ar trebui să includă introducerea unor proceduri democratice și transparente de atribuire a Cupelor Mondiale de fotbal și punerea în aplicare strictă a criteriilor privind drepturile omului și sustenabilitatea pentru țările gazdă, se arată în rezoluție.

O investigație The Guardian arăta, anul trecut, că peste 6.500 de muncitori au murit în perioada 2011 – 2020 pe șantierele din Qatar, în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială. Investigația s-a bazat pe datele oferite de surse guvernamentale din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, țările din care au provenit majoritatea muncitorilor.

Editor : D.R.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *