Pas uriaș în construcția noului stadion Dinamo » Decizia CNI + Ce urmează – Gazeta Sporturilor

Pas uriaș în construcția noului stadion Dinamo » Decizia CNI + Ce urmează  Gazeta Sporturilor

Головна » Pas uriaș în construcția noului stadion Dinamo » Decizia CNI + Ce urmează – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat joi, 22 decembrie 2022 09:53 / Actualizat joi, 22 decembrie 2022 10:04

Compania Națională de Investiții a atribuit contractul pentru proiectarea și execuția noului stadion Dinamo.

Arena va fi ridicată pe amplasamentul stadionului actual din „Ștefan cel Mare” și va avea, conform planurilor din prezent, aproximativ 25.000 de locuri. Noul complex sportiv ar urma să fie gata cel târziu la finalul anului 2025.

GSP LIVE „Am meritat să fiu în Echipa Bețivilor!” » Fost atacant la Dinamo și favoritul lui Iordănescu, interviu onest: cum fura cu băieții de cartier, de ce și-a bătut iubita și de ce n-a reușit mai mult în carieră

Contractul pentru construcția noului stadion Dinamo a fost atribuit

Compania Națională de Investiții a atribuit și semnat contractul nr. 1872/14.12.2022 pentru proiectarea si execuția noii «Arene Multifuncționale Dinamo», câștigatorii licitației începute in 10.06.2022 fiind asocierea«Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri, cu subcontractori Itech Automatics, Mira Proiect Consult, Profesional Tech Construct Design, Vian Engineering si Geosond)».

Contractual, în urma emiterii de CNI a ordinului de începere lucrari, în termen de 60 zile va fi finalizat proiectul de design (incluzând toate studiile aferente), va fi cuantificat necesarul de finanțare prin indicatorii tehnico-economici (bugetul necesar), iar în încă 30 zile vor fi obținute avizele si autorizațiile prevăzute de lege și din necesitățile de proiect. Le urăm mult succes și inspirație câștigătorilor, îi așteptăm să conceapă un proiect cu adevărat spectaculos și pe măsura performanțelor celui mai important și medaliat club sportiv al României, CS Dinamo București!”, a scris pe Facebook pagina „Noul Stadion «Dinamo»”.

VIDEO. Ministru Lucian Bode a oferit ultimele informații despre noul stadion Dinamo

Pe 13 decembrie, Lucian Bode (48 de ani), ministrul Afacerilor Interne, a spus ce urmează pentru noul stadion Dinamo:

„Suntem într-o situație fericită. Zilele trecute s-a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Odată cu semnarea contractului, termenul este de 90 de zile. Valoarea contractului este de 800.000 de lei.

În 90 de zile, antreprenorul se angajează să pună pe masă un document din care să rezulte toată documentația pentru demolarea actualului stadion, o proiecție pentru indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion.

Estimăm că vom putea construi un complex sportiv cu aproximativ 25.000 de locuri, valoarea estimată fiind la 350 de milioane de lei. Așadar, 90 de zile studiul de fezabilitate, apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotărâre de guvern.

În paralel, realizăm licitația pentru proiectare și execuție. Se va realiza demolarea stadionului actual, iar proiectarea noului stadion în etape. Estimez că în doi ani și jumătate, maximum 3 ani, putem vorbi despre un complex sportiv nou, modern, la Dinamo.

După finalizarea studiului de fezabilitate, suntem obligați să demolăm stadionul. Am bugetat acest lucru în bugetul MAI pentru anul 2023, nu avem niciun impediment. Sperăm să începem efectiv lucrările cel târziu la sfârșitul anului viitor”.

Ce facilități ar urma să aibă noul stadion Dinamo:

  • capacitate de 24.000 de locuri
  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren
  • heliport

Mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo SPERĂ! A făcut o mutare importantă cu 3 zile înainte de termenul-limită DINAMO Dinamo SPERĂ! A făcut o mutare importantă cu 3 zile înainte de termenul-limită O nouă iarnă imposibilă la Dinamo: „Este o situație ciudată! Am fost penalizați pentru niște litigii dinainte de insolvență” DINAMO O nouă iarnă imposibilă la Dinamo: „Este o situație ciudată! Am fost penalizați pentru niște litigii dinainte de insolvență”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *