Patru dintre cei mai valoroși canotori ai României vor participa la un regal al canotajului.… – Prosport

Patru dintre cei mai valoroși canotori ai României vor participa la un regal al canotajului.…  Prosport

Головна » Patru dintre cei mai valoroși canotori ai României vor participa la un regal al canotajului.… – Prosport

Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, într-un cuvânt crema canotajului românesc, vor fi prezenți la un adevărat regal al acestui sport care va fi organizat la Basel, în Elveția.

Cei patru canotori români vor participa la o cursă inedită.

Concursul va fi organizat în perioada 18-20 noiembrie, după care cei patru sportivi vor reveni în țară pentru a fi prezenți la Gala Canotajului.

Patru dintre cei mai valoroși canotori ai României vor participa la un regal al canotajului. Totul va avea loc în Elveția | SPECIAL

Iată ce ne-a spus unul din cei patru, Marius Cozmiuc:

„Eu și Sergiu Bejan vom urca într-o barcă de opt, alături de cei mai buni canotori ai lumii. Fetele, la rândul lor vor face și ele același lucru.

Vom participa alături de alte echipaje de la cluburile din zona la două concursuri. Unul, proba de viteză care se va întinde pe 350 de metri iar câteva ore mai târziu în proba de lungime pe 6.400 de metri.

Va fi, dacă vreți, un adevarat regal al canotajului mondial”, a precizat Marius Cozmiuc pentru Prosport.

Din nou în Italia

Imediat după încheierea galei Canotajului, componenții celor două loturi senioare și seniori, se vor deplasa în cantonamentul din Italia, de la Piediluco, devenit unul de tradiție pentru perioada iernii.

S-a retras Gianina Beleagă

Dublă campioană mondială la canotaj, sportiva stelistă Gianina Beleagă a decis să pună capăt carierei de performanţă.

În vârstă de 27 de ani, Gianina are în palmares două titluri de campioană mondială de seniori în proba de dublu vâsle categorie uşoară, în 2017 şi 2018, o medalie de bronz la Campionatele Europene (2020), în aceiaşi probă, şi un argint la simplu vâsle categorie uşoară, la Europenele din 2021.

Totodată, la Jocurile Olimpice, în proba de dublu vâsle categorie uşoară, Gianina Beleagă a ocupat locul 8 la Rio de Janeiro (2016) şi locul 6 la Tokyo (2021).

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *