Portugalia, pe lista neagră a Qatarului! De la ce a pornit totul – DigiSport

Portugalia, pe lista neagră a Qatarului! De la ce a pornit totul  DigiSport

Головна » Portugalia, pe lista neagră a Qatarului! De la ce a pornit totul – DigiSport

  • Liga 2: CSA Steaua – FC Brașov, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga 2: Ripensia – Oțelul Galați, duminică, 14:00, DGS 1

Apoi, acuzațiile de corupție au început să apară și, de curând, fostul conducător al forului mondial, Sepp Blatter, a recunoscut că a fost o greșeală desemnarea Qatarului drept țară gazdă pentru Cupa Mondială din acest an.

Qatar va trece Portugalia pe lista neagră! Ce consecințe va atrage această decizie

În cei 12 ani de pregătiri, în timpul construirii stadioanelor și infrastructurii pentru CM din Qatar, ar fi murit peste 6.500 de oameni, iar unele surse susţin că cifra reală ar fi în jur de 13.000. Drept replică, înaintea startului turneului final, preșdintele Portugaliei Marcelo Rebelo de Sousa a criticat dur organizatorii arabi.

Qatar nu respectă drepturile omului. Cu toată construcţia acelor stadioane… dar să uităm de asta. Este inacceptabil, dar haideţi să ne concentrăm pe echipă„, a spus președintele Portugaliei, după ce în prealabil și prim-ministrul Antonio Costa și-a exprimat părerea în această speță.

Declarațiile celor doi oficiali lusitani nu au rămas fără ecou în Qatar. Astfel, potrivit sol.sapo.pt, conducătorii țării arabe au considerat ”ostile” afirmațiile și, după încheierea Campionatului Mondial, vor trece Portugalia pe lista neagră a Qatarului.

Ce înseamnă asta? Conform aceleiași surse, această hotărâre ar urma să aibă consecințe politice și economice, dar ar putea să afecteze și circulația persoanelor între cele două țări.

Sepp Blatter a recunoscut: „A fost o alegere proastă găzduirea Mondialului în Qatar”. Unde trebuia să aibă loc turneul final

Cu mai puțin de două săptămâni înaintea debutului turneului final, Sepp Blatter, fostul preşedinte FIFA, a dat o declarație total surprinzătoare. Acesta a dezvăluit că a greșit în momentul în care a ales ca Mondialul din acest an să aibă loc în Qatar și nu în SUA, acolo unde ar fi trebuit să se desfășoare inițial.

“Fotbalul şi Cupa Mondială sunt prea mari pentru acest stat. A fost o alegere proastă şi eu am fost responsabil în acel moment, în calitate de preşedinte FIFA. Ar fi fost un gest de pace dacă Cupa Mondială ar fi fost organizată de cei doi adversari politici, unul după altul ”, a spus Sepp Blatter, într-un interviu acordat elvețienilor de la Tamedia.

Etichete: marcelo rebelo de sousa , portugalia qatar , presedinte portugalia , portugalia cm 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *