Potapova, răspuns elegant pentru Kostyuk, după ce ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna, la Miami – Eurosport RO

Potapova, răspuns elegant pentru Kostyuk, după ce ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna, la Miami  Eurosport RO

Головна » Potapova, răspuns elegant pentru Kostyuk, după ce ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna, la Miami – Eurosport RO
Primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami a adus în prim plan un duel extrem de tensionat, între Anasatasia Potapova și Marta Kostyuk, reprezentantele Rusiei și Ucrainei, două țări aflate în război. Potapova s-a impus clar, scor 6-1, 6-3, iar uncraineanca a refuzat să-i strângă mâna la finalul disputei.

Kostyuk este una dintre cele mai vocale jucătoare în ceea ce privește războiul din țara sa și a cerut public interzicerea rușilor și în tenis, la fel cum se întâmplă în alte sporturi. După meciul cu Potapova, aceasta nu s-a ferit să afirme că există o mare tensiune între jucătoarele din Ucraina și cele din Rusia sau Belarus.

„Este evident că sunt tensiuni, nu suntem prieteni, suntem în război în acest moment. Poate că nu le salut pe unele jucători, dar nu am abordat niciodată pe nimeni, nu am vorbit niciodată cu nimeni. Poate că am răspândit ura prin simpla mea prezență.”, a spus Kostyuk.

Miami OpenBianca Andreescu, victorie uriașă la Miami! A 4-a favorită, eliminată, după o prestație catastrofalăACUM 4 ORE

Anastasia Potapova a evitat să intre în polemică cu Marta Kostyuk, după meciul de la Miami

Potapova nu a dorit să genereze un scandal și a avut o reacție elegantă față de gestul lui Kostyuk, rezumându-se să afirme că se aștepta ca aceasta să nu-i strângă mâna și că rolul ei este să joace tenis, nu să intre în polemici cu adversarele.

„Mă așteptam. Evident, e alegerea sa, eu nu pot face nimic. Eu sunt aici să joc tenis, să uit de alte lucruri”, a spus Potapova.

Anastasia Potapova a fost protagonista unui moment tensionat și săptămâna trecută, la Indian Wells. Rusoaica i-a înfuriat pe ucraineni, după ce a intrat pe teren îmbrăcată cu tricoul clubului de fotbal Spartak Moscova. Acest lucru a fost văzut ca un semn de susţinere pentru ţara sa în conflictul din Ucraina, atrăgându-şi un avertisment oficial din partea WTA.

Miami OpenTsitsipas, atac „sub centură” la ATP: „Am fost obligat să joc”! De ce crede că s-a accidentatIERI LA 08:10TenisCarlos Alcaraz, în formă de zile mari în meciul cu Bagnis de la MiamiACUM 2 ORE

Source: eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *