Povestea de film a lui „Rakețu’”, românul angajat de naționala Portugaliei să aibă grijă de Cristiano Ronaldo – Gazeta Sporturilor

Povestea de film a lui „Rakețu’”, românul angajat de naționala Portugaliei să aibă grijă de Cristiano Ronaldo  Gazeta Sporturilor

Головна » Povestea de film a lui „Rakețu’”, românul angajat de naționala Portugaliei să aibă grijă de Cristiano Ronaldo – Gazeta Sporturilor

La Campionatul Mondial din Qatar participă și un român, deși nu ca jucător. Sorin Mîinea, zis Rakețu’, are o poveste de film: în urmă cu 25 de ani, el a apărut la Pro Rapid ca un copil de trupă, un om bun la toate, pentru ca acum să lucreze ca fizioterapeut al naționalei Portugaliei.

Cât poți să progresezi dacă pornești de foarte jos? Care sunt șansele să ajungi să joci un rol cu mult mai important decât este acela în care îți începi cariera?

ROMÂNIA Edi Iordănescu, declarații din Qatar: „Mi s-au confirmat multe lucruri despre Elveția. Din păcate”

Cine e românul care are grijă de Cristiano Ronaldo: „A fost un copil amărât”

Un român poreclit „Rakețu’” demonstrează că e posibil să-ți depășești condiția care nu te favorizase la un moment dat. El participă la Campionatul Mondial în zilele acestea, ca fizioterapeut al naționalei Portugaliei. Oricum ar exista întrebarea „de ce ar avea nevoie portughezii de un român ca să-i maseze pe Cristiano Ronaldo și pe Bruno Fernandes?”.

Povestea de film a lui „Rakețu'”, românul angajat de naționala Portugaliei să aibă grijă de Cristiano Ronaldo la CM 2022

Sorin Mîinea

Povestea lui Sorin Mîinea, zis Rakețu’, face ca întrebarea aceasta să fie însoțită de și mai multă uimire. El nu s-a pregătit de la început pentru fizioterapie. A fost junior al Rapidului și a ajuns, la mijlocul anilor ’90, în anturajul primei echipe.

„Era un copil amărât, el și un coleg al lui îi ajutau pe jucătorii care erau cazați în apropierea stadionului”, își amintește o persoană aflată în anturajul giuleștenilor în vremea aceea. „Rakețu’” a rămas omul bun la toate, mereu la dispoziția fotbaliștilor, care au ajuns să-l simpatizeze.

Răzvan Lucescu i-a schimbat viața

„S-a împrietenit rapid cu Pancu, cu Iencsi și cu Lobonț”, povestesc tot persoane care cunosc situația de atunci. Generațiile au fost schimbate, Sorin a rămas în Giulești, el s-a aflat în staff și în sezonul grozav 2005-2006, în care vișiniii au jucat în „sferturile” Cupei UEFA, unde au fost eliminați de FCSB. 

De fapt, el a petrecut la Rapid toată perioada în care Lucescu a antrenat în Grant. Dintr-un ajutor al fotbaliștilor, Sorin a devenit în timp masor specializat și a mers alături de Răzvan în Qatar, la El Jaish.

„Rakețu’” a rămas să lucreze în Qatar, iar acum a fost inclus în staff-ul naționalei Portugaliei pentru turneul final, lucrează în echipa lui Fernando Santos și are grijă de vedete de nivel mondial.

I-a uimit pe Coman și pe Marica

„Rakețu’” a ajuns și la echipa națională în perioada în care Răzvan Lucescu îi antrena pe „tricolori”. El i-a surprins pe Marica și pe Dani Coman în timpul unui antrenament, atunci când cei doi internaționali l-au provocat să accepte un pariu. Sorin se lăudase că putea ține mingea pe picior de două sute de ori. „Punem câte două sute de euro”, i-au zis Coman și Marica. Masorul le-a luat banii.

„Știe toate cântecele din galeria Rapidului”

Sorin a rezistat aproape douăzeci de ani în staff-ul Rapidului și pentru că se împrietenise cu jucătorii, și fiindcă era legat de club, unde jucase fotbal ca junior. „Știa toate cântecele din galerie, e rapidist mare. În perioada în care exista «Procesul etapei», în cantonamente imitau emisiunea și «Rakețu’» juca rolul lui Ovidiu Ioanițoaia”, își amintesc giuleșteni din vremea aceea.

A câștigat o cupă și a plecat cu un tort

Răzvan Lucescu a cucerit Cupa Qatarului în primul sezon pe care l-a petrecut la El Jaish, 2012-2013. În următoarea stagiune, echipa a condus clasamentul multă vreme, după care a înregistrat cinci rezultate negative la începutul jumătății a doua a campionatului și a fost demis. După o lună de la demitere, Răzvan a avut o întâlnire cu șeicul care conducea clubul. Președintele i-a oferit un tort și a plâns la despărțirea de antrenorul român pe care tot el îl dăduse afară.

Toți au semnat pentru confidențialitate

„Rakețu’”, la fel ca toate persoanele implicate în desfășurarea Campionatului Mondial, inclusiv personalul din aparatul de organizare, nu doar staff-urile naționalelor, nu poate discuta despre turneu sub nicio formă. Doar jucătorii și antrenorii comentează, în conferințele de presă oficiale. Toți ceilalți au semnat acorduri pentru confidențialitate totală legată de evenimentele din cadrul competiției.

Citește și alte corespondențe din Qatar:

Explozie culinară pe străzile din Doha » Cât costă cele mai delicioase feluri de mâncare și dulciuri CM QATAR Explozie culinară pe străzile din Doha » Cât costă cele mai delicioase feluri de mâncare și dulciuri Fostul portar al Rapidului stabilit de 24 de ani în Qatar, despre controversele Mondialului: „Ce vrei? Să umbli în bikini pe stradă?” +„Pe soacră-mea a luat-o ambulanța aici” REPORTAJ Fostul portar al Rapidului stabilit de 24 de ani în Qatar, despre controversele Mondialului: „Ce vrei? Să umbli în bikini pe stradă?” +„Pe soacră-mea a luat-o ambulanța aici”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *