Prima veste bună pentru Simona Halep în cazul de dopaj! Forul mondial confirmă suspiciunea româncei… – Prosport

Prima veste bună pentru Simona Halep în cazul de dopaj! Forul mondial confirmă suspiciunea româncei…  Prosport

Головна » Prima veste bună pentru Simona Halep în cazul de dopaj! Forul mondial confirmă suspiciunea româncei… – Prosport

Agenția de Integritate a Tenisului nu exclude contaminarea mâncării Simonei Halep la turneele din zona Americii. Halep nu exclude ca mâncarea servită în Statele Unite ale Americii să fi fost contaminată, accidental, fie la restaurantul jucătorilor de la US Open, fie la hotelul unde a fost cazată la New York sau în Manhattan, unde a luat cina în anumite seri în perioada 17 – 28 august 2022.

4 zile după ce a înștiințat-o pe Simona că a fost găsită dopată cu Roxadustat la 29 august după meciul pierdut în turul întâi de la US Open, «Agenția Internațional de Integritate a Tenisului» a trimis jucătorilor o informare-alertă prin care le cerea să evite consumarea anumitor produse din carne.

Prima veste bună pentru Simona Halep în cazul de dopaj!

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a dat greutate avertismentului Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Avocați specializați în cazuri de dopaj în sport și angajați în completele de anchetă Sport Resolutions, tribunalul independent care o va audia pe Halep, susțin că „șansa este destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate cât a fost identificată în proba de urină a Simonei. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată, pentru a echivala o cantitate suficientă care să fie conformă câtimii din testul doping pozitiv al lui Halep!”.

Cu o evoluție semnificativă a evenimentelor în curs sau la orizont în America Centrală și de Sud, ITIA avertizează jucătorii cu privire la riscurile contaminării cărnii în regiune.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări, care, dacă sunt consumate, pot apărea în testele anti-doping” este comunicatul reomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului care a identificat urme de Roxadustat în testul doping efectuat, la 29 august, de Halep la Flushing Meadows.

“În unele cazuri, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping, acest lucru poate duce la o suspendare provizorie obligatorie în timp ce chestiunea este investigată. Tenismanii sunt îndemnați să înțeleagă riscurile consumului de carne în aceste regiuni în timpul turneelor ​​și, eventual, să caute alte surse de proteine ​​acolo unde este posibil”, nu ezită forul mondial să insiste în a solicita jucătorilor maximă prudență.

“Dacă consumați carne, încercați să confirmați de unde provine (carnea provenită din Statele Unite ale Americii este, în general, mai sigură), mâncați cu alți jucători și păstrați fotografiile și chitanțele de la toate mesele” este cererea expresă adresată tenismanilor de Agenția de Integritate.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *