Probleme în Paradis! Salarii întârziate la Politehnica, necazuri şi la alte sporturi – Ziarul de Iasi

Probleme în Paradis! Salarii întârziate la Politehnica, necazuri şi la alte sporturi  Ziarul de Iasi

Головна » Probleme în Paradis! Salarii întârziate la Politehnica, necazuri şi la alte sporturi – Ziarul de Iasi

Politehnica Iaşi este în acest sezon, de departe, cea mai bogată echipă din Liga a II-a şi unul dintre cele mai bine susţinute cluburi din România. După cum se ştie, Consiliul Local Iaşi a alocat circa 2 milioane de euro fotbalului local în 2022. Banii pot fi folosiţi numai pentru cheltuielile din acest an, în care Poli joacă în Liga a II-a. Iar cum în prima jumătate de an fondurile au fost necesare pentru îndeplinirea unui obiectiv modest, menţinerea în eşalonul doi, sumele pentru sezonul de toamnă au fost mult peste medie. 

Cu tolba plină de la municipalitate, Politehnica şi-a permis astfel să plătească în stagiunea actuală salarii peste multe existente în trecut în Copou, când echipa juca în Liga I, şi peste destule retribuţii actuale ale grupărilor din elită. Un alt punct forte al Iaşului, care şi-a permis astfel să atragă jucători cu sute de meciuri în eşaloanele de elită ale multor campionate importante, a fost faptul că banii s-au dat mereu la timp.

Tabloul perfect din punct de vedere financiar a căpătat ceva umbre în această lună. Deşi Poli mai are dreptul de a încasa în acest an încă aproximativ 1,5 milioane lei de la Primărie, salariile pe luna octombrie nu au fost achitate până pe 15 noiembrie, după cum v-am informat. Deşi conducătorii Politehnicii au anunţat că lucrurile se vor rezolva până la ora disputei cu Dinamo Bucureşti, de sâmbăta trecută, clubul ieşean nu a reuşit să ajungă la zi nici înaintea ultimei partide oficiale a anului. Aceasta va avea loc sâmbătă, în deplasare, cu o grupare extrem de modestă, Unirea Constanţa.

Conform unor surse, totul este generat de anumite probleme de lichidităţi ale Primăriei, probleme care au afectat şi alte proiecte de finanţare aprobate de Consiliul Local în domeniul sportului. Astfel, conform unor surse, afectat este chiar şi clubul Primăriei, CSM Iaşi 2020, care are drept vector principal echipa de handbal feminin.

Conducătorii din sportul local sunt însă optimişti că lucrurile se vor rezolva în scurt timp. Astfel, şefii Politehnicii spun că vor plăti în această lună atât salariul restant de pe octombrie, cât şi cel de pe noiembrie, care trebuie achitat până pe 15 decembrie, precum şi bonusurile pentru rezultatele din luna trecută. Astfel, jucătorii ieşeni au primit asigurări că vor petrece sărbătorile de iarnă cu zero datorii. 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *