Probleme la Cupa Mondială 2022: Parlamentul European opreşte lucrările legate de Qatar, pe fondul unui sca – Ziarul Financiar

  1. Probleme la Cupa Mondială 2022: Parlamentul European opreşte lucrările legate de Qatar, pe fondul unui sca  Ziarul Financiar
  2. Parlamentul European opreşte lucrările legate de Qatar, pe fondul anchetei privind acuzaţii de mită  Mediafax
  3. Qatargate. Spionii belgieni investigau amestecul rușilor și chinezilor în UE când au descoperit scandalul…  Adevărul
  4. Viktor Orban râde de ancheta de corupție din Parlamentul European. Ce memă a postat pe Twitter  STIRILEPROTV.RO
  5. Kovesi cere Parlamentului European ridicarea imunităţii Evei Kaili  HotNews.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Probleme la Cupa Mondială 2022: Parlamentul European opreşte lucrările legate de Qatar, pe fondul unui sca – Ziarul Financiar

Parlamentul European a suspendat lucrările la toate actele legislative relevante pentru Qatar, pe fondul unui scandal de mită din ce în ce mai amplu care implică ţara gazdă a actualei Cupe Mondiale FIFA, relatează publicaţia online insidethegame.biz.

A fost adoptată o rezoluţie de a întrerupe „toate lucrările privind dosarele legislative legate de Qatar… până când acuzaţiile vor fi fie confirmate, fie infirmate”.

Vor fi afectate în principal o propunere de relaxare a regulilor de acordare a vizelor pentru cetăţenii qatarezi, un acord privind spaţiul aerian cu compania de stat Qatar Airways şi călătoriile planificate în Qatar ale deputaţilor europeni.

Qatarul a fost implicat într-o dispută privitoare la acte de lobby, după ce vicepreşedintele Parlamentului European, Eva Kaili, s-a numărat printre cei arestaţi şi acuzaţi de luare de mită din partea statului din Golf.

Kaili a fost expulzată din Mişcarea Socialistă Panelenă din Grecia şi i s-a retras funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

Kaili a fost una dintre cele patru persoane acuzate de procurorii din Belgia şi se aşteaptă să rămână în arest până cel puţin la o audiere preliminară săptămâna viitoare.

Alte două persoane sunt în continuare reţinute, iar unei a treia i s-a ordonat să poarte un dipozitiv electronic de urmărire.

Partenerul lui Kailli, Francesco Giorgi, şi-a mărturisit rolul în acest scandal, potrivit Le Soir şi acum mai multor alte publicaţii.

Statul qatariot a negat cu vehemenţă orice abatere.

Cazul a scos în evidenţă eforturile sale de a influenţa afacerile globale atunci când ochii lumii sunt aţintiţi asupra sa din cauza Cupei Mondiale FIFA în curs de desfăşurare.

O mare parte din pregătirile pentru Cupa Mondială s-au axat pe acuzaţiile de corupţie legate de atribuirea evenimentului Qatarului, pe promisiunile încălcate de a organiza evenimentul în timpul verii europene şi pe situaţia naţiunii-gazdă în ceea ce priveşte drepturile omului, în special tratamentul aplicat lucrătorilor migranţi.

Aproximativ 600.000 de euro în numerar au fost confiscaţi vinerea trecută (9 decembrie), când poliţia din Bruxelles a percheziţionat 16 adrese, iar calculatoare şi telefoane mobile au fost, de asemenea, confiscate.

S-a raportat pe scară largă că mai mulţi saci cu bani au fost găsiţi în locuinţa lui Kaili din capitala belgiană.

Kaili afirmase recent că Qatarul este „un lider în ceea ce priveşte drepturile muncii” şi că „nu avem dreptul moral ca prelegerile să primească o atenţie mediatică ieftină”.

Kaili s-a întâlnit cu ministrul muncii din Qatar, Ali bin Samikh Al Marri, cu puţin timp înainte de Cupa Mondială.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *