Propunere pentru revoluționarea fotbalului: „Două reprize de 30 de minute, timp efectiv de joc”… – SPORT.RO

Propunere pentru revoluționarea fotbalului: „Două reprize de 30 de minute, timp efectiv de joc”…  SPORT.RO

Головна » Propunere pentru revoluționarea fotbalului: „Două reprize de 30 de minute, timp efectiv de joc”… – SPORT.RO

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 19:38

Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 19:42

Fost internațional croat, dublu campion al Italiei cu Juventus, Igor Tudor ar vrea să vadă două reprize de 30 de minute în timpul meciurilor de fotbal, în loc de două reprize de 45 de minute. Doar că acele 30 de minute să fie reprezentate de timpul efectiv de joc, la fel cum se procedează și în alte sporturi, precum handbalul, unde cronometrul se oprește atunci când mingea nu e în joc.

Igor Tudor: „Dacă ar putea exista două reprize de 30 de minute, timp efectiv de joc…”

Igor Tudor a fost inspirat și de o modificare adusă de FIFA la meciurile de la Cupa Mondială din Qatar. Partidele de la turneul final au fost prelungite cu un număr foarte mare de minute, de multe ori chiar peste 10, pentru a se recupera timpul pierdut pe parcursul jocului.

„Eu sunt mereu în favoarea îmbunătățirilor în fotbal. Schimbările vin întotdeauna târziu. Dacă ar putea exista două reprize de 30 de minute, timp efectiv de joc…”, a spus Igor Tudor, citat de RMC Sport.

„Mai mult VAR!”

Tehnicianul lui Olympique Marseille are și o propunere în ceea ce privește sistemul VAR. Igor Tudor susține că arbitrii ar trebui să verifice mai des anumite faze litigioase și să meargă la monitorul amplasat la marginea terenului.

„În Franța mi-aș dori să văd mai mult VAR. În meciurile noastre, niciun arbitru nu a fost chemat la monitorul VAR. Este ceva de neconceput. Două sau trei erori puteau fi evitate dacă intervenea VAR-ul. Mi se pare foarte ciudat. Ultimul exemplu a fost la meciul cu AS Monaco, la penalty-ul lui Balerdi. E singurul punct la care cred că se pot aduce îmbunătățiri„, a mai spus Tudor.

Olympique Marseille ocupă locul 4 în Ligue 1 după 15 etape, cu 30 de puncte, la 11 lungimi în spatele liderului Paris Saint-Germain.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *