Qatarul începe să recunoască » Noua estimare a muncitorilor decedați pe șantierele Mondialului – Gazeta Sporturilor

Qatarul începe să recunoască » Noua estimare a muncitorilor decedați pe șantierele Mondialului  Gazeta Sporturilor

Головна » Qatarul începe să recunoască » Noua estimare a muncitorilor decedați pe șantierele Mondialului – Gazeta Sporturilor

Articol de Theodor Jumătate – Publicat marti, 29 noiembrie 2022 18:43 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 20:18

Hassan Al-Thawadi, un oficial important al Comitetului de Organizare CM 2022, i-a declarat jurnalistului Piers Morgan că numărul migranților care au decedat în timp ce munceau pentru turneul final din Qatar ar fi de „400-500”.

Până acum, autoritățile de la Doha susțineau că și-au pierdut viața 40 de muncitori migranți pe șantierele Mondialului, dintre care numai trei în urma unor accidente de muncă. Celelalte 37 de decese aveau ca explicații „cauze naturale”. 

GRUPA A Prima grupă limpezită: Senegal se califică în „optimi” pentru a doua oară în istorie » Jurnaliștii GSP i-au filmat pe africani executând dansul bucuriei

Hassan Al-Thawadi: „Nu știu numărul exact” 

Astăzi, într-un interviu acordat jurnalistului englez Piers Morgan, citat de Daily Mail, unul dintre cei mai importanți oficiali qatarieni spune altceva. 

Întrebat „Care este, sincer, totalul real al muncitorilor morți pentru Mondial?”, Hassan Al-Thawadi a răspuns: „Estimarea e undeva în jur de 400, între 400 și 500… Nu știu numărul exact”. El este secretarul general al Comitetului de Organizare CM 2022. 

Qatarul începe să recunoască » Noua estimare a muncitorilor decedați pe șantierele Mondialului

Hassan Al-Thawadi/ foto Imago Images

Concluzia anchetei The Guardian: 6.500 de morți! 

Cifra lui Al-Thawadi e departe de ceea ce au dezvăluit jurnaliștii britanici după o anchetă minuțioasă. Concluzia The Guardian era că au murit 6.500 de muncitori din Nepal, India, Sri Lanka și Bangladesh.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Nadia are și Qatarul la picioare: e așezată lângă Bruce Lee și Michael Jordan

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:  

Amenințări scandaloase! Surse CNN: „Jucătorilor Iranului le vor fi torturate familiile dacă nu cântă imnul la meciul cu SUA!”

Totul merge șnur în Qatar » Organizare impresionantă la Doha: 8 detalii remarcate de reporterii GSP

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *