Quentin Bena, de la Dinamo, are planuri mari: „În 2023, promovarea!” – Gazeta Sporturilor

Quentin Bena, de la Dinamo, are planuri mari: „În 2023, promovarea!”  Gazeta Sporturilor

Головна » Quentin Bena, de la Dinamo, are planuri mari: „În 2023, promovarea!” – Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol – Publicat joi, 08 decembrie 2022 14:39 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 14:41

Mijlocașul francez Quentin Bena, 24 de ani, reprofilat de Burcă în centrul apărării, are planuri mari cu Dinamo. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, el povestește cum s-a adaptat după primele luni în România.

– Quentin, care este obiectivul tău personal în 2023? 
– Nu e al meu, sau doar al meu, ci al echipei întregi. Să promovăm în Liga 1!

– Care sunt șansele ca Dinamo să promoveze la finalul acestui sezon? 
– Eu cred că avem șanse mari. Am câștigat ultimul meci, extrem de important, avem o liniște mai mare în perspectiva celor trei etape din 2023. Suntem aproape de Top 6, astfel că trebuie să revenim mai puternici după vacanță. De fapt, cred că se vor întâmpla multe lucruri bune în 2023!

CSU CRAIOVA Ultima lovitură dată de Rădoi la plecarea din Bănie: „Au reziliat toți”

Quentin Bena, Dinamo: „Obiectivul în 2023, promovarea în Liga 1”

– Ar fi fost mai bine dacă sezonul de toamnă ar fi continuat? Adică să se mai dispute și ultimele trei etape din sezonul regulat. 
– Ufff… Era bine fiindcă am fi continuat într-o perioadă bună pentru noi, fotbalistic, dar, uneori, ai nevoie și de o pauză, de vacanță, pentru a te revitaliza și a reveni mai puternic.

– Este această pauză totuși prea lungă? Se adună două luni și trei săptămâni până la ora primului meci oficial. 
– Da. Este prea mult. O să reîncepem antrenamentele peste aproximativ o lună, la începutul lunii ianuarie. O să folosim apoi perioada de pregătire pentru a da maximum.

11 partidea strâns Bena în tricoul „câinilor”, bifând 48 la sută din totalul minutelor, în 7 meciuri fiind integralist. 60% este procentajul în ceea ce privește aparițiile francezului în primul „11”

– Tu cum te simți după ce-ai ratat perioada precompetițională din vară? 
– Am simțit lipsa unei pregătiri centralizate cu echipe, chiar dacă m-am antrenat acasă. Acum, este important că sunt bine.

– Care este motto-ul tău? 
– Dacă lucrezi bine, mult, în fiecare zi, lucruri pozitive ți se vor întâmpla. Încerc să dau totul, sută la sută. Și mă gândesc: „De ce ai plecat din țara ta? Ca să fii mai bun, să crești!”. Merită orice sacrificiu.

– Poți evolua atât fundaș, cât și închizător. Unde te simți confortabil? 
– Pot să joc ambele poziții. Până să vin în România am evoluat în fața apărării, în zona de mijloc, dar, când am sosit aici, antrenorul mi-a cerut să joc stoper. OK, am zis, mă pot adapta oriunde. În fiecare zi, fiecare meci, pot mai mult, voi arăta asta în 2023.

Quentin Bena: „Sunt fericit că îmbrac tricoul lui Dinamo”

– Cum resimți atmosfera creată de fani? 
– Mă motivează. Nu au încetat să ne susțină la fiecare meci, indiferent de rezultat, ei ne dau putere. Eu mă simt mai puternic cu suporterii dinamoviști, la meciuri.

– Ai vreun mesaj pentru suporterii „câinilor”? 
– În primul rând, mulțumesc pentru tot! Ne simțim mai puternici datorită fanilor. Eu sunt fericit că îmbrac tricoul lui Dinamo. Crăciun fericit, un 2023 mai bun și să ne revedem cu bine pentru a lupta pentru promovare! Merci! (în românește) Mulțumesc, hai Dinamo!

Știam despre Dinamo că este o echipă bună, cu istorie, dar nu cunoșteam deloc România și Bucureștiul. A fost prima oară când sunt în străinătate, mi-a luat câteva săptămâni să mă acomodez.

Îmi plac mulți jucători, în special Pogba, Kante, francezii. Mă inspiră și sper să ajung și eu la un nivel cât mai performant.

Resimt lipsa familiei. E prima oară când sunt departe de casă, dar deja am început să mă simt ca acasă aici. Serios! Deja! Datorită celor de la echipă, a fanilor, cred că și eu, și ceilalți străini vom putea oferi mai mult în 2023. Aici e un mediu bun de a crește.

Îmi place Barcelona. Idolul meu? Messi. Dar nu știu dacă va cuceri Mondialul. Cred că Franța mea va fi din nou victorioasă, campioană a lumii.

Quentin Bena, Dinamo

Mai multe despre Dinamo: 

Ovidiu Burcă, speranțe tot mai mari la Dinamo: „Acum, cred toți în promovare”

Ziua Z » Când vine verdictul în privința planului de reorganizare. Tensiunea atinge cote maxime la Dinamo

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *