S-a rezolvat transferul cu care CFR Cluj se poate umple de bani. „Va avea drept… – Prosport

S-a rezolvat transferul cu care CFR Cluj se poate umple de bani. „Va avea drept…  Prosport

Головна » S-a rezolvat transferul cu care CFR Cluj se poate umple de bani. „Va avea drept… – Prosport

Oficialii lui CFR Cluj pot să stea liniștiți. Prosport a aflat că transferul lui Jefte Betancor la FC Pafos se va oficializa până la urmă. Golgheterul spaniol a fost cedat în ultima zi de transferuri din Cipru de către CFR. Doar că ciprioții l-au înregistrat cu 14 secunde mai târziu decât ora limită a ferestrei de transferuri.

Clujenii erau deciși să meargă la FIFA în cazul în care FC Pafos nu mai dorea să achite suma negociată, dar ciprioții nu au de gând să renunțe la Jefte. O spune Vlad Dragomir, mijlocașul celor de la FC Pafos. „Jeff” se antrenează bine cu noi, doar că am înțeles că va avea drept de joc doar din iarnă. E un coleg foarte bun, gândește mereu pozitiv și mi-a spus că e foarte fericit aici”, a dezvăluit Dragomir.

CFR l-a împrumutat pe Jefte până la finalul sezonului pentru 300.000 de euro, iar FC Pafos are opțiune de cumpărare. Dacă spaniolul va confirma și liderul din Cipru va ajunge în cupele europene CFR ar putea câștiga 1,2 milioane de euro de pe urma vânzării jucătorului venit în vară de la Farul.

Un miliardar rus, Mendieta și un fost câștigător de Champions League

FC Pafos are potențial să devină un club important în Cipru. Patronul echipei Roman Dubov este un miliardar cu origini ruse și cetățenie maghiară și engleză care a vrut să cumpere și Saint Etienne. În 2011 a cumpărat Portsmouth, dar cu el la conducere a ajuns din liga a 2-a în liga a 4-a, din Anglia și clubul a ajuns să fie cumpărat de fani. Între timp acesta a mai fost implicat în conducerea lui Reading și a patronat FC Riga din Letonia. Un pasionat de sport, Roman Dubov investește prim firma sa Total Sports Investments în multe ramuri sportive și în piața de tv și marketing sporting.

Gaizka Mendieta, fostul mijlocaș al Valenciei și al naționalei Spaniei este directorul tehnic al celor de la FC Pafos, iar antrenor este Henning Berg fost fundaș la Manchester United la finalul anilor ’90.

„Într-adevăr suntem o echipă formată în marea ei majoritate din jucători străini. E un proiect care se dorește a fi unul îndrăzneț în următorii ani, obiectivul fiind acela de a construi un club cu participari în Champions League. Avem un președinte de o putere financiară impresionantă, situat în primii o mie miliardari ai lumii, un director competent în persoana lui Gaizka Mendieta și un antrenor, Henning Berg, care știe ce înseamnă fotbalul de mare performanta.

Da, putem fi considerați o surpriză, având în vedere că suntem lideri în clasament, fără înfrângere. Dacă ținem cont și de faptul că în sezonul trecut a fost prima dată în istoria clubului cand Pafos s-a calificat în playoff, cu atat mai mult. Nu pot să spun dacă vom lua sau nu campionatul, dar fiecare din noi simte ca e o oportunitate buna pentru un sezon reușit”, a spus Vlad Dragomir.

Plătesc pentru a evita regula folosirii jucătorilor ciprioți: „N-aș pune liga cipriotă mai prejos de Serie B”

Liga cipriotă are și ea reguli în privința numărului de jucători autohtoni folosiți de echipele din prima divizie, dar oferă alternativa plății unei amenzi.

„Avem puțini jucători ciprioți, dar clubul își permite să încalce aceasta regula în schimbul plății unei amenzi către Federație. În aceste doua sezoane de când sunt aici am observat un interes tot mai mare pentru fotbal. Vin tot mai mulți proprietari noi la cluburi, se investesc sume mari în transferurile unor jucători de calitate, dar și în infrastructură. Cu toate că vorbim despre o țară mică în ce privește populația, există din ce în ce mai mulți oameni care vin la stadion.

Au fost meciuri în care s-a jucat și cu 15.000 de spectatori”, povestește Vlad Dragomir, care se felicită că a ales Ciprul. „Având în vedere coeficientul UEFA și rezultatele echipelor cipriote în cupele europene din ultima perioada, n-aș pune liga cipriotă mai prejos de Serie B. Am găsit o țară foarte frumoasă, în care viața e una liniștită, în siguranță. Clima este una foarte bună și peisajele frumoase pe care le-am văzut în puținele mele ieșiri m-au făcut să înțeleg de ce Cipru este o destinație turistica tot mai căutată. Nu pot să spun că am văzut ceva ce să nu-mi placă, sunt o persoana care se adaptează repede la nou”, a spus Vlad Dragomir pentru Prosport.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *