Scandal cât casa după înfrângerea României în Slovenia! Reprezentantul forului european de tenis pune „tunurile”… – Prosport

Scandal cât casa după înfrângerea României în Slovenia! Reprezentantul forului european de tenis pune „tunurile”…  Prosport

Головна » Scandal cât casa după înfrângerea României în Slovenia! Reprezentantul forului european de tenis pune „tunurile”… – Prosport

Scandalul în care este prinsă Federația Română de Tenis (FRT) a escaladat în timpul meciului Slovenia – România din barajul pentru turneul final Billie Jean King Cup, care a avut un deznodământ dezastruos, scor 3-2 pentru gazde.

Răzvan Itu, singurul reprezentant român în cadrul Tennis Europe, a pus „tunurile” pe șeful FRT, George Cosac, cel care în timpul întâlnirii Slovenia – România a purtat o discuție, la Koper, cu David Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis (ITF). Itu are o funcție de extrem de importantă la forul european, chairman la comisia profesionistă de tenis (n.r. – se ocupă de tot ce înseamnă turnee profesioniste de tenis în Europa) și chairman al comisiei de juniori, aflându-se în război deschis cu Cosac.

Scandal cât casa după înfrângerea României din Slovenia! Reprezentantul forului european de tenis pune „tunurile” pe conducerea FRT: „Nu respectă legea!”

În timp ce Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Monica Niculescu și Irina Bara jucau pentru un loc la turneul final BJK Cup, o altă luptă a avut loc în culise la Koper. George Cosac i-a reclamat președintelui ITF că fostul vicepreședinte și Director General Răzvan Itu, actualmente reprezentant Tennis Europe, împiedică activitatea FRT. Itu contraatacă și susține că cel care „îngroapă” tenisul românesc este chiar Cosac, acuzându-l pe acesta că deține ilegal șefia FRT:

„El este cel care îngroapă federația, nu persoanele de care se leagă! În primul rând nu respectă legea, nu respectă nicio hotărâre de instanță. Sunt opt hotărâri definitive, plus una cea mai importantă! Vă trimit dovezile și veți vedea cine îngroapă federația. Nu poți doar să declari. Eu vin cu dovezi! În extrasul de la tribunal, în registrul federațiilor există 54 de cluburi care au drept de vot conform legii.

O hotărâre definitivă din anul 2022 (n.r. vezi galeria foto) spune: ‘FRT nu mai are dreptul să organizeze nicio Adunare Generală până nu înscrie toate cluburile în registru, în extras’. Nu s-a întâmplat lucrul acesta și nu se întâmplă”, a declarat singurul român din Tennis Europe pentru ProSport. George Cosac a câştigat în luna februarie alegerile pentru preşedinţia FRT, după ce ceilalţi patru candidaţi, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov şi Mihai Rusu s-au retras din cursa electorală. Cosac a primit 142 de voturi, iar la începutul Adunării Generale dau fost prezenţi 157 din numărul total de 421 de membri afiliaţi ai FRT, în condițiile în care Itu reclamă că doar 54 de cluburi au drept de vot, conform legii.

„Au votat oamenii care udă terenul. De ce nu se publică lista cu votanții?”

Alte acuzații incredibile la adresa conducerii FRT vizează cumulul de funcții ocupate de George Cosac sau faptul că acesta a putut fi votat de persoane care udă terenurile de tenis: „Eu conduc Tennis Europe și vreau să rup tenisul din România? Din contră! Sunt două lucruri diferite: partea sportivă și partea legală. Noi ne ascundem tot timpul după partea sportivă, iar partea legală nu ne interesează. Merg pe partea legală și asta îi spun (n.r. – lui George Cosac): ocupă în momentul de față o funcție de Director General, o funcție de Vicepreședinte și una de Președinte, în același timp. Despre asta nu vorbește!

Nici acum nu a publicat lista cu cei care au votat. De ce nici până în momentul de față nu apare lista votanților? Deci nu există acea listă. Cine a votat în data de 10 februarie, într-o Adunare Generală care este oricum ilegală? Eu am intrat în posesia hotărârii judecătorești în noiembrie și le-am spus: ‘Domnilor, noi nu putem face o Adunare Generală peste ce hotărăște instanța’. Îngrijitorii de terenuri au votat pentru că și-au luat delegații de la alte cluburi din țară care n-au venit.

Dacă un club de pe nu știu unde care, repet, nu este înscris în registru, și-a trimis delegația cu numele respectivului, acela a venit și a votat. Așa se votează în prezent la FRT! De ce nu se pune lista la dispoziție să vedem și noi cine a votat? Păi o persoană din București reprezintă clubul din Ardeal? Nu suntem și noi, totuși în 2023? Președintele clubului ar trebui să vină să voteze. Dar conform hotărării respective nu avea oricum voie să facă Adunare Generală”, a tunat Itu.

Replica lui Itu după ce Cosac l-a acuzat că încearcă să ascundă bilete de avion și achiziția de telefoane din banii federatiei

După ce finanțările aferente anilor 2017-2020 au fost refuzate FRT, haosul domnește în continuare în tenisul românesc, având de suferit tinerele talente, dar și echipele naționale. George Cosac și Răzvan Itu aruncă vina unul pe celălalt: „Răzvan Itu a ascuns 20 de bilete de avion pentru asistenta lui sau le-a spus despre achiziția unor telefoane mobile sau cum un site nefuncțional al Federației a costat 100.000 de euro”, le-a scris Cosac membrilor afiliați FRT. Replica lui Itu nu s-a lăsat așteptată: „Eu, singurul român care reprezintă Tennis Europe, aduc șase turnee în plus în România și vreau să distrug? E aberant! El este cel care distruge, nu se așază la masă și nu lasă acel post din mână. Sunt chiar niște mizerii! Cum să ascund 20 de bilete de avion? Unde să le ascund, în buzunar? Acestea sunt problemele, că am ascuns 20 de bilete? Care telefoane, pe care le-au luat ei? Eu mi-am schimbat telefonul abia anul trecut, după tre ani de zile. De fapt, eu le-am schimbat lor telefoanele. Cosac a luat telefon, Marcu a luat telefon. Lunar vin facturi de 3000 de lei. În primul rând, federația trebuia să pună la dispoziție telefoane. Nu trebuia să am telefon de serviciu?

Iar despre site-ul nefuncțional vă pot spune că el este cel care a oprit site-ul! Mai aveau 3% sau 5% din producția site-ului. Noi vorbim în 2023 despre digitalizare. Acest site actual al FRT este. sărmanul, praf și pulbere. Tot timpul am avut discuții cu el și cu ceilalți despre bani: ‘Costă mult, costă mult!’. Nu putem să dăm atâția bani. Păi un site nu mai costă 3 lei ca pe vremuri? Un site adevărat, care produce bani… Asta făcea site-ul pe care eu l-am construit împreună cu firma respectivă. E păcat, pentru că oamenii aceia sunt foarte profesioniști. Da, costă 100.000 de euro, dar acest site producea bani, pentru că acolo puteau intra toți membrii, cluburile, putea introduce orice voiau. Arbitrii, clasamentele se introduceau direct, era un site productiv.

Aceasta a fost discuția pe care am avut-o recent la Adunarea Generală Tennis Europe. Președintele Federației Olandeze a prezentat un proiect pe care el l-a pus în aplicare acum șapte ani, atunci când a venit. Digitalizare. Investește anual 1 milion în site, iar acel site îi produce 12 milioane pe an. De la 200.000 de membri a ajuns la 750.000 de membri. Toți membrii se înscriu pe site, iar fiecare membru plătește câte 19 euro. Înmulțiți 750.000 cu 19 euro. Am mai avea noi nevoie de bani de la MTS? Eu asta am încercat să fac, dar cu cine? Cu comuniști? N-am cu cine! El stă permanent cu mâna întinsă la minister să primească 1 milion și jumătate de lei”, a fost răspunsul lui Răzvan Itu pentru George Cosac, prin intermediul ProSport.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci … citește mai mult

Source: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *