Scandal la Cupa Mondială 2022! Iran cere excluderea SUA de la turneul final din Qatar,… – Prosport

Scandal la Cupa Mondială 2022! Iran cere excluderea SUA de la turneul final din Qatar,…  Prosport

Головна » Scandal la Cupa Mondială 2022! Iran cere excluderea SUA de la turneul final din Qatar,… – Prosport

Iran – SUA se joacă marți, de la ora 21:00, în Grupa B a Cupei Mondiale 2022. Meciul de decisiv pentru calificarea în optimile Cupei Mondiale, dar înaintea partidei s-a produs un scandal.

Presa de stat din Iran cere ca SUA să fie exclusă de la turneul final din Qatar. Mai mult, naționala Statelor Unite ale Americii ar trebui să primească și o suspendare de zece meciuri din competiție.

Motivul: Federația de Fotbal din SUA a publicat steagul Iranului, pe o rețea de socializare, dar fără însemnele islamice.

Scandal la Cupa Mondială 2022! Iran cere excluderea SUA de la turneul final din Qatar, chiar înaintea meciului direct! Motivul e uluitor

Steagul a stat 24 de ore pe rețelele sociale, iar federalii americani au replicat că au dorit să „arate un sprijin pentru femeile din Iran care luptă pentru drepturile fundamentale ale omului”.

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a anunțat că nu are niciun fel de conexiune cu postarea federației.

„Așteptăm un meci pașnic și competitiv pe teren. SUA continuă să caute modalități de a sprijini poporul iranian în fața violenței sponsorizate de stat împotriva femeilor și a represiunii brutale împotriva protestatarilor pașnici”, au spus reprezentanții Departamentul de Stat.

Ce a transmis agenția de stat Tasnim: „Prin postarea unei imagini distorsionate a drapelului pe contul său oficial, echipa de fotbal din SUA a încălcat carta FIFA, pentru care o suspendare de zece meciuri este pedeapsă adecvată. Echipa SUA ar trebui exclusă de la Cupa Mondială 2022”.

Marți se joacă meciurile Țara Galilor – Anglia și Iran – SUA, în grupa B a Cupei Mondiale 2022. Primele două clasate se califică în optimile de finală, iar în acest moment ierarhia arată: 1. Anglia – 4 puncte, 2. Iran – 3 puncte, 3. SUA – 2 puncte, 4. Țara Galilor – 1 punct.

  • Federația de Fotbal a Statelor Unite ale Americii este membră FIFA și conduce fotbalului profesionist și amator din SUA.
  • Țara Galilor – Iran 0-2, în Grupa B de la Campionatul Mondial 2022 Qatar

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *