Simona Halep, out din top zece WTA! Pe ce loc a ajuns acum, la patru… – Prosport

Simona Halep, out din top zece WTA! Pe ce loc a ajuns acum, la patru…  Prosport

Головна » Simona Halep, out din top zece WTA! Pe ce loc a ajuns acum, la patru… – Prosport

WTA a dat publicității noul clasament mondial și Simona Halep nu mai face parte din top zece. Sportiva din Constanța era pe poziția zece, dar a pierdut două locuri și acum se află pe 12.

Simona Halep nu mai e în top zece WTA. Pe ce loc e acum sportiva din România

Locul pe care se situa Simona e acum ocupat de Madison Keys, cea care a urcat o poziție și se află pe zece.

Situația celorlalte românce în ierarhia Asociației de Tenis Feminin: Irina Begu a urcat șase locuri și a ajuns pe 28, Sorana Cîrstea a ajuns pe 43, un salt de două locuri, iar Ana Bogdan a înregistrat o coborâre și e acum pe 61 (scădere de cinci locuri).

Top 10 WTA:

1. Iga Swiatek 11.025 puncte
2 .Ons Jabeur 5.180
3 .Jessica Pegula 5.000
4. Caroline Garcia 4.415
5. Aryna Sabalenka 4.340
6. Maria Sakkari 3.921
7. Coco Gauff 3.871
8. Daria Kasatkina 3.380
9. Veronika Kudernetova 2.715
10. Madison Keys 2.597

  • 12 este locul ocupat acum de Simona Halep în clasamentul WTA

Halep, 31 de ani, va absenta la Australian Open și nu-și va putea apăra punctele obținute în 2022. Ea revenise în top zece în vara lui 2022, în august, după ce a câștigat la Toronto (turneu WTA 1000, unde în finală s-a impus în fața lui Beatriz Haddad Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3), ierarhie de unde a absentat un an. În august 20221, românca a părăsit top zece WTA după ce a stat șapte ani și jumătate printre primele jucătoare ale lumii.

  • Totuși, antrenorul ei Patrick Mouratoglouare și un motiv de satisfacție pentru că noul său elev Holger Rune a intrat în top zece ATP. El a ajuns aici după ce l-a devansat pe Hubert Hurkacz.

Simona Halep luptă să dovedească faptul că este nevinovată, după ce a fost depistată pozitiv cu substanța Roxadustat la un test efectuat la US Open 2022. „Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1” este o parte a comunicatului ITIA, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, care nu e în favoarea Simonei.

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *