Steaua, undă verde din partea FRF pentru promovarea în SuperLiga încă din vară! Condițiile impuse – DigiSport

  1. Steaua, undă verde din partea FRF pentru promovarea în SuperLiga încă din vară! Condițiile impuse  DigiSport
  2. FRF, răspuns pentru GSP: „Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!”  Gazeta Sporturilor
  3. Vestea pe care o așteaptă toată suflarea din Ghencea: CSA Steaua are șanse reale de promovare, dacă…  stiripesurse.ro
  4. Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament  DigiSport
  5. Florin Talpan își asumă proiectul pentru promovarea Stelei: „Este munca mea!” + Război TOTAL cu AS47  Gazeta Sporturilor
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Steaua, undă verde din partea FRF pentru promovarea în SuperLiga încă din vară! Condițiile impuse – DigiSport

  • SuperLiga: U Craiova 1948Voluntari, vineri, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: UTABotoșani, vineri, 21:00, DGS 1

Propunerea lui Vasile Dîncu de a modifica în regim de urgență Legea Sportului ar putea să aducă un final de sezon incendiar în liga secundă.

Steaua, undă verde din partea FRF pentru promovarea în SuperLiga încă din vară! Condițiile impuse

„Militarii” ar scapă astfel de cel mai mare „hop” și ar mai rămâne doar să-și rezolve problemele cu dosarul de licențiere pentru Liga 1.

„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!

Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”, susțin oficialii FRF, conform GSP.

Proiect de lege pentru modificarea Legii Sportului. CSA Steaua ar putea primi dreptul de a evolua în SuperLiga

În pragul războiului prezintă oamenii, contextele și evenimentele de la care au pornit marile conflicte ale lumii. Pe DIGI World și Digi Online, azi de la 21:00.

Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării.

Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

FOTO Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament

Galerie Foto

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Decizia legată de Steaua, după ce legendele și comandantul s-au întâlnit la stadion

Legendele care au adus glorie echipei, printre care Marius Lăcătuș sau Victor Pițurcă, s-au întâlnit cu cei din conducerea clubului, inclusiv cu comandantul Ștefan Bichir, și au discutat din nou despre variantele de promovare.

A fost prezent și un secretar de stat din Ministerul Apărării. Deși nu se poate modifica legea sportului ca Steaua să poată promova, cei din conducere au luat totuși o decizie.

„În general, s-a discutat despre promovare și tot ceea ce trebuie să se facă față de deptul de a promova. Da, din spusele domnului comandant, s-au făcut demersuri și se fac în continuare să se aleagă calea cea mai bună să se obțină acest drept.

Sunt mai multe variante. Probabil în urma discuțiilor dintre conducătorii Stelei și cei din MAPN, se va lua hotărârea cea mai bună și apoi va fi făcută public. Cred că sunt două soluții, atât. Eu mă refeream și în eventualitatea unei colaborări cu o persoană privată. (…)

Deocamdată nu au făcut absolut nimic în ceea ce priveste dreptul la promovare, dar sper să facă anul acesta, mai ales că limita răbdării suporterilor este acum la maxim. Probabil se va face ceva să promoveze sezonul următor.

Eu cred că aceste discuții sunt destul de avansate. Aceste întâlniri vor fi făcute lunar și ni se vor aduce la cunoștință pașii care vor fi făcuți. Probabil sunt conștienți că e destul de greu de schimbat legea sportului. Se caută cealaltă variantă”, a spus Lăcătuș, la Fotbal Club.

Întrebat dacă s-ar implica din nou la echipă, în cazul în care ar exista drept de promovare, Lăcătuș a răspuns sincer.

„E destul de greu să găsească loc acolo pentru toți cei care au făcut performanță cu Steaua. Acum, depinde și de funcție, sigur că mi-ar plăcea să fiu alături de club, dar asta nu înseamnă că aș accepta o funcție administrativă, pentru că nu e lucrul care-mi place”, a explicat Marius Lăcătuș.

Inițiativa ca legendele Stelei să fie chemate la stadion le-a aparținut celor de la AS Steaua 47. Printre cei prezenți au fost Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ștefan Iovan, Ilie Dumitrescu, Narcis Răducan, George Ogăraru, sau Costel Gâlcă.

Etichete: csa steaua , promovare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *