Suporterii cer boicotul Campionatului Mondial din Qatar – Gazeta Sporturilor

Suporterii cer boicotul Campionatului Mondial din Qatar  Gazeta Sporturilor

Головна » Suporterii cer boicotul Campionatului Mondial din Qatar – Gazeta Sporturilor

Articol de Aurelian Botezatu – Publicat duminica, 06 noiembrie 2022 13:49 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2022 13:49

La două meciuri din Bundesliga, Hertha – Bayern (2-3) și Dortmund – Bochum (3-0), suporterii au îndemnat la boicotarea Campionatului Mondial 2022, acuzând nerespectarea drepturilor omului. Turneul final din Qatar este programat între 20 noiembrie și 18 decembrie.

Fanii au reacționat prompt, după ce președintele FIFA, Gianni Infantino, le-a trimis naționalelor calificate la CM 2022 scrisori cu mesajul „concentrați-vă pe fotbal, nu pe drepturile omului”

La Berlin, în timpul meciului cu Hertha (3-2), ultrașii lui Bayern și cei locali au afișat un banner explicit: „15.000 de morți pentru 5.760 de minute de fotbal. Să vă fie rușine!”. 

PROFU’ DE SPORT Gluma făcută de Anghel Iordănescu lui Mircea Lucescu, după un Steaua-Dinamo: „A luat-o de bună! S-a supărat și mi-a zis: «Ai trișat, de asta ai câștigat meciul!»”

Suporterii cer boicotul Campionatului Mondial din Qatar

Aluzie la numeroșii muncitori imigranți decedați pe șantierele stadioanelor care vor găzdui turneul final (20 noiembrie/18 decembrie), dar și la numeroasele încălcări ale drepturilor omului existente în Iran, a cărei echipă se numără printre cele 32 de calificate. 

La Dortmund, în cursul partidei Borussia – Bochum (3-0), atitudinea suporterilor a fost la fel de tranșantă. „Boicotați Qatar 2022!”. Însă qatarezii se apără, după ce au introdus reforme favorabile mâinii de lucru imigrante, în primul rând eliminarea restricţiilor de a părăsi ţara sau de a schimba locul de muncă fără aprobarea angajatorilor, care permiteau numeroase abuzuri. 

Șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani a recunoscut că mai sunt lacune, dar se întreabă: „De ce este acuzat sistematic guvernul nostru pentru aceste probleme, în timp ce în Europa, cel mai mic incident de muncă este pus exclusiv pe seama angajatorului? Cred că există oameni care nu acceptă că o ţară mică din Orientul Mijlociu găzduieşte un astfel de eveniment global”.

Citește și:

Clubul din Liga 1 aflat pe marginea prăpastiei: „Bătaie de joc, cerșim în stânga și în dreapta! Am ajuns să iau pastile”

Cu Duțu și strănepotul lui Mussolini în teren, Lazio Primavera a trecut de Pisa

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *