Tenisul românesc, zguduit de un imens scandal legat de mafia pariurilor! Patru cazuri suspecte: Agenția… – Prosport

Tenisul românesc, zguduit de un imens scandal legat de mafia pariurilor! Patru cazuri suspecte: Agenția…  Prosport

Головна » Tenisul românesc, zguduit de un imens scandal legat de mafia pariurilor! Patru cazuri suspecte: Agenția… – Prosport

Înainte ca Simona Halep să pledeze “nevinovată” la Londra în fața panelului cu 3 arbitri Sport Resolutions, 4 jucători de tenis din România sunt cercetați pentru trucare de meciuri la un turneu masculin de 25.000 de dolari organizat în țara noastră.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a confiscat telefoanele mobile deținute de 3 din cei 4 români, unul dintre aceștia refuzând să predea portabilul personal!

Unul dintre cei 4 sportivi a mers la hotel după anchetatori si le-a cerut telefonul înapoi spunându-le că nu este de acord să i se transfere posibile date pentru ca sunt informații intime. De menționat că arena era la 5-6 minute de mers pe jos de hotel.

Totul s-a întâmplat la un turneu disputat în România!

Cei 4 tenismani sunt parte din totalul celor 17 români care au evoluat pe tabloul principal la un turneu din România disputat în vara acestui an.

ProSport a ales să public doar inițialele celor patru jucători:
P. L. – cel care și-a recuperat telefonul
C. M.
R. M.
B. A.

Alexandru-Daniel Carpen este ultimul tenisman român suspendat pe viață după ce a recunoscut că a trucat un meci.

Ancheta efectuată de Unitatea pentru Integritatea Tenisului (actuala Agenție de Integritate a Tenisului) a relevat faptul că Alexandru-Daniel Carpen l-a abordat pe un alt jucator, al cărui nume nu a fost dezvaluit, în octombrie 2013, pentru a truca un meci.

Carpen a fost cercetat, audiat și suspendat de tribunalul independent Sport Resolutions după ce, la Australian Open, unuia dintre cei mai buni tenismani români din istorie i s-a propus o sumă de 75.000 de dolari numai ca să nu câștige mai mult de trei ghemuri contra lui Roger Federer.

Adrian Barbu, ultimul român suspendat pentru dopaj în tenis!

Ultimul tenisman român suspendat pentru dopaj este Adrian Barbu, fost partener de “dublu” al lui Florin Mergea. Sport Resolutions, tribunalul care o audiază pe Simona Halep, l-a suspendat pe Barbu prins dopat cu nandrolon și metanolon.

La testul efectuat la turneul challenger din Germania, Bucher Reisen Tennis Grand Prix din Meersbusch, respectivele substanțe au fost depistate în probele de urină prelevate la 16 august 2017.

În 2010, la Wimbledon, Scotland Yard a arestat 4 tineri care l-au insultat pe Victor Hănescu. Românul a cedat nervos după ce în prealabil ratase 4 mingi de meci în duelul cu Daniel Brands: condus cu 3-0 în setul decisiv, Hănescu s-a îndreptat spre marginea terenului și a scuipat în direcția celor 4 scandalagi4.

Imediat după incident, Victor a abandonat invocând o accidentare la picior. Scotland Yard a intervenit la terenul 18 pentru tulburarea ordinii.
Cei 4 tineri (bănuiți ca îl înjurau și îl insultau pe Hanescu din cauză că pierdea, iar ei pariaseră pe Victor că se califică) au fost reținuți și interogați la o secție de poliție din vecinătatea Wimbledon-ului.

Cum se truchează meciurile în tenis!

Trucare de meci este realizată sub diverse forme, cele mai frecvente fiind:

– un jucător stabilește cu un parior să piardă un anumit ghem dintr-un anumit set
– știe când și cum să piardă un ghem pe serviciul lui, în special fără să ia punct (dă cu “serviciul” în gard sau “pune lovituri în prelată”)
– sunt doi oameni care pariază: unul din tribună, altul dintr-o mașină parcata și învelită cu prelata la 2 kilometri de teren

4 telefoane și fost confiscate de la români (unul l-a recuperat după 20 de minute, iar investigatorii au pretins că nu apucaseră să copieze date)

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *