Ultimul tun sau simplă coincidență? Cum au încercat să-și „ascundă” urmele arbitrii români suspectați de… – Prosport

Ultimul tun sau simplă coincidență? Cum au încercat să-și „ascundă” urmele arbitrii români suspectați de…  Prosport

Головна » Ultimul tun sau simplă coincidență? Cum au încercat să-și „ascundă” urmele arbitrii români suspectați de… – Prosport

Handbalul internațional este în centrul unui scandal de proporții prezentat, în principal, de TV2 Danemarca, însă și un portal suedez a prezentat un caz de posibilă trucare de meciuri la nivel european în care ar fi implicați și doi români.

Ultimul tun sau simplă coincidență? Cum au încercat să-și „ascundă” urmele arbitrii români suspectați de blat în Champions League 

Silviu Stănescu și Diana Carmen Ciulei, incriminați de clubul suedez Höörs HK H 65, nu mai sunt azi în activitatea handbalistică, ambii nemaiprezentându-se la cursurile fizice și teoretice din vara lui 2022.

Diana Carmen Ciulei (4 mai 1978) și Silviu Stănescu (17 iunie 1973) au făcut cuplu în acel an de care se face amintire la nivel internațional. Lumea handbalului vorbește acum despre un posibil tun, dar poate fi și o simplă coincidență. În sensul că vârsta ar fi principalul factor al retragerii, ceea ce este foarte probabil și nu meciul respectiv.

Diana Ciulei este acum observator FR Handbal, fiind delegată chiar duminică la meciul din Liga Florilor dintre Gloria Bistrița și Măgura Cisnădie.

Meciul condus de ai noștri a fost considerat suspect și plângerea a fost realizată chiar de clubul suedez. Aceștia au estimat că nu au vazut așa ceva niciodată și singura explicație pentru ei ar putea fi pariurile.

25 de greșeli pentru sârbi din partea românilor?

ProSport a scris azi despre dezvăluirile făcute de portalul Handbollskanalen.se, un important site de handbal din Suedia, care amintește despre meciul incriminat – Höörs HK H 65 – Radnicki.

Cuplul Ciulei – Stănescu a dat 14 lovituri de 7 metri pentru echipa sârbă (11 goluri din 23 au fost realizate din 7 metri), în urma analizei unui arbitru internațional suedez raportul greșelilor ar fi fost 25 la 1 pentru echipa sârbă.

„Au fost cel puțin 25 de greșeli în favoarea lui Radnicki”, a spus un arbitru de top, conform celor de la Handbollskanalen.

Surse ProSport susțin că pe adresa FR de Handbal n-a sosit nicio înștiințare sau informare despre cei doi din partea forului europoean, EHF. Se pare că memoriul depus de suedezi n-a fost suficient de convingător pentru oficialii forului european.

De unde a pornit scandalul din handbal?

Când Germania și Qatar au jucat vineri seara la Campionatul Mondial de handbal masculin – cuplul croat de arbitri Matija Gubica și Boris Milosevic a oficiat jocul. Sunt considerați una dintre cele mai bune perechi de arbitri din lume.

Totuși, în același timp, aceștia sunt bănuiți că ar fi participat la jocuri de culise din pariuri, în total șapte meciuri de top european, așa cum demonstrează un reportajpe care TV 2 Danemarca l-ar fi prezentat zilele trecute.

Raportul ar fi fost pregătit în 2018 de Sportradar, o firmă de analiză recunoscută ca lider mondial în ceea ce privește detectarea aranjarea meciurilor. Printre clienții Sportradar se numără federații mari printre care și UEFA.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *