Unde vor să pună americanii finala Campionatului Mondial din 2026! Stadion de peste 82.000 de locuri – Eurosport RO

Unde vor să pună americanii finala Campionatului Mondial din 2026! Stadion de peste 82.000 de locuri  Eurosport RO

Головна » Unde vor să pună americanii finala Campionatului Mondial din 2026! Stadion de peste 82.000 de locuri – Eurosport RO

Articol scris de Dani Morar

Campionatul Mondial din 2026 va fi organizat la comun de trei țări. Statele Unite, Mexic și Canada își doresc ca cele mai mici detalii să fie puse la punct până la debutul turneului final. În ciuda faptului că nu se cunoaște încă exact formatul după care se va desfășura competiția de peste 4 ani, organizatorii au anunțat stadionul marii finale, care va avea loc în vara anului 2026.

MetLife Stadium din New York ar putea fi fi gazda ultimului act. Arena este casa celor de la New York Giants și a celor de la New York Jets, două echipe care evoluează în campionatul de fotbal american. Arena are o capacitate de 82.500 de locuri, iar recordul de audiență pentru un eveniment organizat aici este de 93.000 de fani.

Cupa Mondială FIFAUn copil care s-a născut în ziua finalei CM a fost botezat după 3 jucători de senzație ai ArgentineiACUM 12 ORE

Decizia nu este una finală și va trebui supusă votului celor de la FIFA. Deși organizatorii mizează pe acest stadion pentru organizarea finalei, aceștia au două variante de rezervă în cazul în care FIFA respinge propunerea. SoFi Stadium din Los Angeles și AT&T Stadium din Dallas au fost de asemenea incluse pe listă, ca posibile alternative pentru ultimul act, anunță worldcupnorthamerica.com.

MetLife Stadium are cele mai mari șanse să fie pe placul forului internațional. Construit în 2010, este situat în complexul Meadowlands, un complex care include facilități ultramoderne și în jurul căruia se află sute de hoteluri. Baza este situată în East Tutherford, New Jersey, și mai este cunoscută sub numele de Complexul Sporturilor MetLife, incluzând aici și stadionul. Stadionul are o capacitate de 82.500 de locuri și este la jumătate de oră de mers cu mașina de Manhattan, unul dintre orașele cu cea mai densă populație din lume, peste 1,5 milioane de oameni trăind într-o zonă de nici 40 de km pătrați.

Orașele care vor găzdui partide la Cupa Mondială 2026:

 • Vancouver (Canada)
 • Toronto (Canada)
 • Guadalajara (Mexic)
 • Mexico City (Mexic)
 • Monterrey (Mexic)
 • Seattle (SUA)
 • San Francisco (SUA)
 • Los Angeles (SUA)
 • Kansas City (SUA)
 • Dallas (SUA)
 • Houston (SUA)
 • Miami (SUA)
 • Atlanta (SUA)
 • Philadelphia (SUA)
 • New York (SUA)
 • Boston (SUA)

Citește și:

Rose Bowl Stadium, Pasadena, stadionul pe care s-a jucat celebrul România – Argentina, nu este pe lista pentru 2026

Rose Bowl Stadium, Pasadena, stadionul pe care s-a jucat celebrul România – Argentina, din optimile Campionatului Mondial din 1994, nu se află pe lista organizatorilor pentru 2026. Tricolorii obțineau atunci cea mai mare performanță din istoria echipei națiionale, când au ajuns până în sferturile competiției.

România obținuse o calificare dintr-o grupă cu Elveția, Columbia și SUA. Generația de Aur a obținut 6 puncte și s-a calificat în optimi de pe primul loc, urmată de Elveția. În optimi, a trecut de Argentina, cu 3-2, după un meci remarcabil făcut de Ilie Dumitrescu și Gheorghe Hagi. România a condus cu 1-0 și 3-1, iar sud-americanii s-au văzut eliminați, în urma unei evoluții excepționale a echipei noastre.

Drumul tricolorilor s-a oprit din păcate în sferturi, acolo unde Suedia a pus capăt unui vis atât de frumos. A fost 1-1 în timpul regulamentar și 2-2 după prelungiri. Nordicii au câștigat la penalty-uri, profitând de ratările lui Dan Petrescu și Miodrag Belodedici.

România a mai fost apoi prezentă doar la Campionatul Mondial din 1998, unde de asemenea a reușit să treacă de grupe, tot cu 6 puncte. S-a oprit în optimi de această dată, în fața Croației, care ne-a învins cu 1-0, iar de atunci tricolorii nu au mai fost prezenți la un turneu final. Competiția de peste 4 ani ar putea fi un bun prilej pentru ai noștri pentru a se califica din nou după 28 de ani, ținând cont că FIFA dorește să crească numărul de echipe.

FotbalCum poate fi redresată echipa națională a României? Dan Petrescu a oferit răspunsulIERI LA 15:45Calificările pentru Campionatul European UEFACare e cea mai mare dorință de Crăciun a lui Edi Iordănescu! Mesajul selecționerului României24/12/2022 LA 17:59

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *