Variante incredibile pentru banca Braziliei, după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar! – Prosport

Variante incredibile pentru banca Braziliei, după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar!  Prosport

Головна » Variante incredibile pentru banca Braziliei, după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar! – Prosport

Anunțata plecare a selecționerului Tite, în urma eliminării Braziliei de către Croația din sferturile Cupei Mondiale, a declanșat un val de speculații cu privire la înlocuitorul său, cele mai vehiculat nume fiind cele ale lui Pep Guardiola și Carlo Ancelotti.

Managerul campioanei Premier League este o dorință mai veche a conducerii federației de fotbal din Brazilia, în vreme ce tehnicianul lui Real Madrid ar putea fi disponibil din vara lui 2023.

Fanii Braziliei visează la numirea lui Pep Guardiola ca selecționer al naționalei Carioca, după iminenta plecare a lui Tite, dar Carlo Ancelotti devine o variantă tot mai plauzibilă

Sfârșitul mandatului lui Tite pe banca Braziliei, anunțat încă de la începutul lui 2022, s-a transformat în realitate mult mai devreme decât era planificat, după eliminarea Selecao din sferturile Campionatului Mondial din Qatar de către finalista ediției din 2018, Croația.

După două turnee finale ratate, Rusia 2018 și Qatar 2022, Tite pleacă de la naționala lui Neymar Jr. cu o Copa America 2019 în palmares și cu amintirea unei finale pierdute cu rivala de moarte Argentina în 2021, chiar pe teren propriu. O zestre extrem de săracă pentru Brazilia, de cinci ori campioană mondială.

Întrebarea care se află acum pe buzele tuturor fanilor din Țara Cafelei este cine îi va lua locul lui Tite pe banca selecționatei Auriverde.

Favoritul suporterilor brazilieni este nimeni altul decât Pep Guardiola, managerul care și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025, chiar în timpul CM2022 din Qatar.

Varianta Guardiola pe banca Braziliei nu este o noutate pentru conducerea federației din țara lui Pele, dar principalul obstacol a fost și rămâne salariul uriaș al tehnicianului iberic:

„Acum aproape trei ani de zile a fost un vicepreședinte care l-a contactat pe Guardiola. El și-a dat inițial acceptul, dar avea un salariu de 24 de milioane de euro pe an în Anglia. Persoana care a mers să negocieze cu el era cât pe ce să facă infarct, după ce a aflat asta”, a dezvăluit președintele federației Francisco Noveletto.

În afară de fostul manager al Barcelonei și al celor de la Bayern Munchen, în topul preferințelor suporterilor Selecao, conform brazilienilor de la Globo și UOL, se mai află doi antrenori europeni, italianul Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Real Madrid, și portughezul Abel Ferreira care, la doar 43 de ani, a câștigat Copa Libertadores cu gruparea sud-americană Palmeiras, în sezoanele 2020 și 2021.

Iubește sportul din copilărie, în special fotbalul internațional, și scrisul este marea lui pasiune. A absolvit Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și apoi a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, dar dragostea pentru fotbal … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *