Veste bună pentru Cristiano Ronaldo! A plecat Fernando Santos, vine Jose Mourinho la naționala Portugaliei? – Prosport

Veste bună pentru Cristiano Ronaldo! A plecat Fernando Santos, vine Jose Mourinho la naționala Portugaliei?  Prosport

Головна » Veste bună pentru Cristiano Ronaldo! A plecat Fernando Santos, vine Jose Mourinho la naționala Portugaliei? – Prosport

Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF) a anunţat, joi seara, că a convenit cu selecţionerul Fernando Santos să îşi încheie relaţiile contractuale.

Presa din Portugalia aveansează numele lui Jose Mourinho, acum la formația italiană AS Roma.

“După una dintre cele mai bune participări ale naţionalei la turneele finale ale CM, în Qatar, FPF şi Fernando Santos înţeleg că acesta este momentul potrivit pentru începerea unui nou ciclu”, a precizat federaţia. “A fost o onoare să îl avem pe Fernando Santos la conducerea echipei naţionale”, a adăugat forul.

Veste bună pentru Cristiano Ronaldo! A plecat Fernando Santos, vine Jose Mourinho la naționala Portugaliei?

FPF a menţionat că va începe procesul de alegere a noului selecţioner.

Santos, care are 68 de ani, l-a înlocuit în 2014 pe Paulo Bento la cârma naţionalei. Sub comanda sa, Portugalia a câştigat EURO 2016, primul mare trofeu din istoria acestei reprezentative, apoi s-a impus în 2019 în ediţia inaugurală a Ligii Naţiunilor.

Santos este selecţionerul Portugaliei cu cel mai lung mandat (8 ani), cele mai multe partide (109) şi cele mai multe victorii (68).

În ciuda statisticilor, jocul Portugaliei în timpul mandatului său a fost adesea criticat ca fiind defensiv şi bazat uneori prea mult pe realizările individuale ale vedetelor sale, mai ales Cristiano Ronaldo.

Autoproclamatul “The Special One”, în vârstă de 59 de ani, se află în prezent în funcția de antrenor principal în capitala Italiei, continuând seria bogată de victorii prin câștigarea trofeului inaugural al Ligii Conferințelor Europa în sezonul său de debut. Indiscutabil unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, Mourinho a obținut un număr senzațional de 26 de distincții majore de-a lungul unei cariere strălucitoare la pupitru, inclusiv opt titluri de campion în patru ligi, scrie Daily Star.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *