Vestea momentului despre Simona Halep. Un celebru jucător de tenis aruncă bomba. A dezvăluit totul – CAPITAL

Vestea momentului despre Simona Halep. Un celebru jucător de tenis aruncă bomba. A dezvăluit totul  CAPITALVedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google

Головна » Vestea momentului despre Simona Halep. Un celebru jucător de tenis aruncă bomba. A dezvăluit totul – CAPITAL

În postarea de pe contul său de Twitter, australianul John Millman, care a făcut parte din top 50 în clasamentul ATP, spune că este convins că Simona Halep e nevinovată și speră ca aceasta să revină cât mai curând pe teren., scrie Sportsunfold.

Scutirile pentru uz terapeutic deschid oportunități pentru a te putea dopa legal

John Millman a spus că nu este de acord cu scutirile pentru uz terapeutic în sport, deoarece acestea permit sportivilor să se implice în „dopajul legal”.

„În general nu îmi plac TUE-urile (scutiri pentru uz terapeutic) în sportul profesionist. Deschid prea multe oportunități pentru a te putea dopa legal. Este o situație extrem de neplăcută pentru cei care au cu adevărat nevoie, precum este ultimul caz, cel al lui Verdasco. Cu toate acestea, este arhicunoscut că, dacă vrei să te dopezi, faci rost de o scutire pentru uz terapeutic”, a scris el.

În urmă cu o săptămână, Fernando Verdasco, fost ocupant al locului 7 ATP, a fost suspendat din circuit pentru o perioadă de două luni. Anunțul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate în Tenis, care susține că motivul descalificării a fost prezența metilfenidatului, un medicament pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Verdasco, căruia i s-a dat acest medicament pe rețetă, după ce medicul său l-a diagnosticat cu ADHD, a neglijat să-și reînnoiască TUE, deoarece proba sa, de la începutul acestui an, includea metilfenidat.

De aceea cred că Simona Halep e nevinovată

„Ca să continui, acesta este unul dintre motivele pentru care cred că Simona Halep este nevinovată. Dacă ar fi vrut cu adevărat să își îmbunătățească performanța cu o substanță interzisă, ar fi putut căuta o scutire de uz terapeutic”, a scris John Millman.

Un an oribil pentru Simona Halep

Anul 2022 a fost, cel mai probabil, unul foarte dificil pentru Simona Halep, atât pe plan profesional cât și personal. Sportiva a suferit o intervenție chirurgicală, motiv pentru care a fost nevoită să se retragă din sezonul competițional, apoi a divorțat de soțul său, Toni Iuruc, după numai un an de căsnicie. A venit apoi bomba pentru cariera sa din tenis, după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat în cadrul turneului US Open.

Simona Halep, care ocupă în acest moment locul 10 WTA, a revenit recent pe teren și a susținut un antrenament la Complexul Stejarii, deținut de Ion Țiriac. Cu toate acestea, sportiva este preocupată de scandalul de dopaj, iar Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep și Teo Cercel, fostul preparator fizic al jucătoarei, sunt primii doi martori din procesul ei. Mai mult, jucătoarea din România va fi audiată abia anul viitor de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), iar în funcție de verdictul ITIA va decide dacă va face sau nu apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Darren Cahill, în vârstă de 57 de ani, fostul antrenor al româncei, s-a preocupat intens în ultima perioadă pentru a găsi soluția care ar putea duce la anularea deciziei de suspendare.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *