webPR Cupa Mondială 2022 în cifre: Ce înseamnă turneul final din punct de vedere financiar – StartupCafe.ro

  1. webPR Cupa Mondială 2022 în cifre: Ce înseamnă turneul final din punct de vedere financiar  StartupCafe.ro
  2. 5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre Qatar, gazda Cupei Mondiale  Descopera
  3. [P] Trăiește emoția Cupei Mondiale din 2022 alături de MrBit  Hotnews
  4. (P) CUPA MONDIALĂ QATAR 2022: One World One Home!  SPORT.RO
  5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » webPR Cupa Mondială 2022 în cifre: Ce înseamnă turneul final din punct de vedere financiar – StartupCafe.ro

Qatar organizează cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie și așteaptă să aibă, în aceeași măsură, și cele mai mari venituri. Acestea sunt estimate la 6.5 miliarde de dolari, peste orice Cupă Mondială organizată până în prezent. Suma este de patru ori mai mare decât cea generată la competiția organizată de Coreea de Sud și Japonia în 2002.

De la ediție la ediție, sumele generate de Cupa Mondială au crescut. Dacă în 2002 suma a fost de 1.6 miliarde de dolari, în Germania 2006 s-a ajuns la 2.6 miliarde de dolari. Ediția din 2010, găzduită de Africa de Sud, a generat venituri de 4.2 miliarde de dolari, în timp ce suma a crescut la 4.8 miliarde de dolari în Brazilia 2014. La ultima ediție de Cupă Mondială, veniturile au fost de 5.2 miliarde de dolari, în timp ce Qatar așteaptă 6.5 miliarde de dolari.

Cea mai mare pondere din sumă provine de fiecare dată din vânzarea drepturilor de televizare. La ediția din 2018, drepturile de televizare au reprezentat 49% din venituri. Drepturile de marketing s-au ridicat la 26%, cele de licențiere la 5%, vânzarea biletelor la 11%, iar alte venituri au reprezentat 9%.

Sursa: Freepik

Conform unei analize a S&P Global Marketing, fotbalul este cel mai popular sport din lume, fapt ce atrage acest interes atât de mare. Sursa citată arată că în opt din cele mai importante piețe globale fotbalul este cel mai urmărit sport la TV. Și intră în top 3 pe alte nouă piețe. În schimb, SUA este excepția datorită popularității pe care o au aici fotbalul american, baseballul și baschetul, însă și în această țară fotbalul este în continuă dezvoltare.

Qatar organizează cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie

Potrivit Forbes, costurile pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022 se ridică la nu mai puțin de 220 de miliarde de dolari. Este, de departe, cea mai mare sumă alocată vreodată pentru organizarea unui eveniment sportiv. Ca o comparație, Rusia a cheltuit în 2018 de 15 ori mai puțin pentru a găzdui Cupa Mondială. Și nici rușii nu s-au uitat la bani pentru a organiza un eveniment grandios.

Și sumele de organizare au crescut foarte mult. Spre exemplu, americanii au investit în jur de 500 de milioane de dolari pentru a organiza Cupa Mondială din 1994. Suma a crescut la 2.3 miliarde de dolari pentru ediția din Franța 1998, la 7 miliarde de dolari în 2002 pentru competiția găzduită de Coreea de Sud și Japonia, iar nemții au alocat 4.6 miliarde de dolari pentru turneul din 2006. Suma a fost de 3.6 miliarde de dolari în Africa de Sud 2010 și de 11.6 miliarde de dolari în Brazilia 2014. Rușii au alocat 14.2 miliarde de dolari pentru ediția din 2018.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *