Așa a reușit Argentina să câștige Campionatul Mondial! Cine este Lionel Scaloni și secretele din… – Prosport

Așa a reușit Argentina să câștige Campionatul Mondial! Cine este Lionel Scaloni și secretele din…  Prosport

Головна » Așa a reușit Argentina să câștige Campionatul Mondial! Cine este Lionel Scaloni și secretele din… – Prosport

Lionel Scaloni a impresionat pe banca Argentinei, dovedind la Campionatul Mondial că a fost cea mai bună variantă pentru postul de selecționer.

Fostul jucător al lui Lazio a reușit să se apropie mult de starurile sud-americanilor, dovada fiind declarația lui Rodrigo de Paul: „Scaloni ne poate convinge să facem orice. Face totul până la cel mai mic detaliu”.

Sub comanda lui Lionel Scaloni, Argentina a câștigat Copa America (2021), iar un an mai târziu a devenit și cea mai bună echipă din lume. Iar tehnicianul a ales să celebreze succesul într-un mod special: în tricoul cu care a devenit campion mondial U20, în 1997, cu un an înainte să ajungă în fotbalul din Europa.

Cine este Lionel Scaloni, selecționerul care a luat Campionatul Mondial cu Argentina

Deși a făcut parte din marea echipă a lui Deportivo La Coruna, Lionel Scaloni n-a fost un fotbalist uriaș, chiar dacă a mai jucat pentru West Ham, Lazio, Mallorca și Atalanta.

Iar cariera de selecționer nu părea să îi aducă repede atâtea satisfacții, mai ales că Scaloni a reprezentat la început mai degrabă o variantă de avarie pentru reprezentativa antrenată și de marele Diego Maradona.

Totuși, fostul mijlocaș a reușit să se apropie mult de jucători din start, încă de la Cupa Mondială din 2018, atunci când Argentina a ieșit din competiție după un eșec suferit chiar în fața Franței lui Deschamps, scor 3-4.

„Era cel mai apropiat om de jucători la turneul din Rusia. A vorbit mult cu noi şi s-a creat o legătură între echipă şi el”, a punctat Nicolas Tagliafico.

Mutarea gândită de argentinieni a fost pe termen lung una excelentă, din moment ce Lionel Scaloni a devenit primul selecționer din această țară care câștigă atât Copa America, cât și Campionatul Mondial.

Lionel Scaloni, aproape de moarte în 2019

În 2019, Lionel Scaloni a trecut prin momente teribile: în timp ce se afla pe bicicletă, selecționerul Argentinei a fost lovit de o mașină și a ajuns la spital.

Totul s-a întâmplat în Spania. Acolo, Scaloni are o casă, pe care a achiziționat-o încântat de experiența pe care a avut-o la Mallorca, într-o zonă foarte frumoasă din această țară. La acest club, Lazio l-a trimis sub formă de împrumut, pentru o scurtă perioadă.

„Mulțumesc mult pentru toate mesajele! Am avut nevoie de doar câteva copci și am ajuns acasă! Mulțumesc tuturor”, a scris Scaloni, la vremea respectivă, după accidentul care putea să-i dea peste cap cariera de antrenor.

Lionel Scaloni, gol în fața echipei lui Deschamps, în „cel mai nebun” meci din Liga Campionilor

În 2003, Lionel Scaloni a marcat un gol în partida „nebună” pierdută de La Coruna în Liga Campionilor, contra francezilor de la AS Monaco.

Atunci, ibericii au cedat cu un incredibil 3-8 pe terenul lui AS Monaco, echipă pregătită la vremea respectivă chiar de Didier Deschamps.

Lionel Scaloni, „ultras” la sărbătoarea Argentinei

Performanța notabilă a lui Lionel Scaloni a fost reușită și cu ajutorul staff-ului din care au făcut parte jucători formidabili din istoria Argentinei, precum Roberto Ayala, Walter Samuel și Pablo Aimar. Aceștia au fost secunzii selecționerului.

La parada care a urmat după marele succes din Qatar, Lionel Scaloni s-a comportat ca un veritabil ultras, cântând și manifestându-se precum un veritabil suporter pe străzile din Argentina.

Ba mai mult, curpins de euforia momentului, Scaloni a renunțat la tricou și a rămas la bustul gol în autocarul descoperit al Argentinei. Lionel tocmai a devenit al doilea cel mai tânăr selecționer care câștigă un Campion Mondial. „Lider” la acest capitol este chiar un conațional al acestuia, legendarul Cesar Luis Menotti.

Scaloni e un băiat extraordinar, dar nu poate dirija nici traficul. Cum să-i dăm naționala lui Scaloni? Am înnebunit cu toții? Îl puneți pe Scaloni? Iar el spune «Eu sunt pregătit». Ca om, aș sta la masă cu el. Dar ca selecționer, nu. Poate să meargă la Mondial, dar la Mondialul de motociclism. Cu Scaloni nu vom rata calificarea la Mondial. Naționala e prea mare pentru el! L-au împins acolo și problema e că se crede selecționer” – Diego Maradona, despre proaspătul campion mondial

Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *