Așa au încurcat și probele Simonei Halep? Gafă halucinantă: ITF i-a schimbat sexul româncei într-un… – Prosport

Așa au încurcat și probele Simonei Halep? Gafă halucinantă: ITF i-a schimbat sexul româncei într-un…  Prosport

Головна » Așa au încurcat și probele Simonei Halep? Gafă halucinantă: ITF i-a schimbat sexul româncei într-un… – Prosport

Federația Internațională de Tenis (ITF) a făcut o gafă incredibilă, care ridică semne de întrebare în privința corectitudinii testului anti-doping picat de Simona Halep (10 WTA) la US Open.

O gafă comisă de ITF, forul care a întocmit Programul anti-doping din tenis, demonstrează că se pot face greșeli impardonabile chiar și la acest nivel, care le pot afecta pe jucătoarele de tenis.

Oficialii tenisului mondial au publicat pe site-ul oficial un document care atestă numărul de controale anti-doping efectuate de sportivi. Incredibil este faptul că aceștia o menționează pe Simona Halep ca persoană de sex masculin.

Așa au încurcat și probele Simonei Halep? Gafă halucinantă a ITF: i-au schimbat sexul româncei într-un document oficial, care atestă numărul de controale anti-doping efectuate

ITF i-a schimbat sexul Simonei Halep într-un document oficial, în care se arată numărul de teste efectuate anul trecut (românca a fost testată de 4 ori la turnee și de 13 ori în afara competițiilor). Halep apare ca fiind de sex masculin și inevitabil se pune întrbarea dacă oficialii tenisului mondial puteau încurca și probele Simonei, așa cum i-au greșit sexul.

Pe bună dreptate, fanii Simonei Halep, dar și unii specialiști iau în calcul orice scenariu, inclusiv acela că probele recoltate româncei la controlul anti-doping de la US Open puteau fi manipulate. În corpul Simonei a fost găsită o cantitate infimă de roxadustat, fapt pentru care sportiva a fost suspendată provizoriu pentru dopaj.

Fostul doctor al Simonei Halep a spus că probele sportivei puteau fi manipulate în laborator

Fostul consultant medical al Simonei Halep, doctorul ORL Dana Safta, a apărat-o pe sportivă. Safta a subliniat că Simona a fost testată negativ la testele antidoping pe 26 august și 3 august, în timp ce a fost testată pozitiv pe 29 august, pentru o cantitate mică de substanță interzisă Roxadustat.

Dr. Safta a mai afirmat la Antena 3 CNN că proba pozitivă a Simonei putea fi manipulată în laborator, suplimentele ei putea fi contaminate sau, chiar mai rău, substanțe interzise putea fi introduse ilegal în mâncarea ei. Evident, aceste ipoteze trebuie demonstrate în cadrul procesului care va începe în curând.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *