Florin Răducioiu, la loc de cinste, alături de Leo Messi și Kylian Mbappe! Recordul inedit… – Prosport

Florin Răducioiu, la loc de cinste, alături de Leo Messi și Kylian Mbappe! Recordul inedit…  Prosport

Головна » Florin Răducioiu, la loc de cinste, alături de Leo Messi și Kylian Mbappe! Recordul inedit… – Prosport

Kylian Mbappe și Leo Messi au făcut spectacol în finala Campionatului Mondial din Qatar, iar cei doi fotbaliști au egalat un record stabilit de Florin Răducioiu, în 1994, chiar în actul final de pe Lusail Stadium.

Atât francezul, cât și argentinianul au izbutit să marcheze și în timpul regulamentar, și în cele două reprize de prelungiri, dar și la loviturile de departajare, în meciul adjudecat, în cele din urmă, de trupa lui Lionel Scaloni.

Singurul jucător care mai bifase o asemenea realizare era chiar Florin Răducioiu, în 1994, chiar în sfertul de finală de tristă amintire disputat împotriva Suediei, la CM din SUA. Atunci, atacantul înscria în minutele 88 și 101, iar apoi transforma și o lovitură de departajare, insuficient însă pentru ca reprezentativa tricolorilor să treacă mai departe.

Kylian Mbappe și Leo Messi au făcut spectacol în finala Campionatului Mondial din Qatar, iar cei doi fotbaliști au egalat un record stabilit de Florin Răducioiu, în 1994, chiar în actul final de pe Lusail Stadium

Răducioiu a fost, până de curând, deținătorul unui alt record interesant la nivel internațional. Fostul atacant român a fost singurul fotbalist cu gol marcat în primele 5 campionate ale Europei (Anglia, Germania, Spania, Italia, Franța) până anul trecut, când a fost egalat de muntenegreanul Stefan Jovetic.

Recordul românului a rămas în picioare aproape 21 de ani, însă cei doi rămân singurii care se pot lăuda cu o asemenea performanță.

Echipele de la România – Suedia de la CM 1994

ROMÂNIA: Prunea – D. Petrescu, Prodan, Belodedici, G. Popescu, Selymes – Lupescu – D. Munteanu (82 Panduru), Hagi, I. Dumitrescu – Răducioiu
Antrenor: Anghel Iordănescu

SUEDIA: Ravelli – Ljung, P. Andersson, Bjorklund (84 Kamark), Nilsson – Brolin, Mild, Schwarz, Ingesson – K. Andersson, Dahlin (107 H. Larsson)
Antrenor: Thomas Svensson

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Christian este actualmente student al … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *