Fostul selecționer al Marocului nu a trecut peste demiterea dinaintea Cupei Mondiale! „Nu pot să uit, nici să iert” – Eurosport RO

Fostul selecționer al Marocului nu a trecut peste demiterea dinaintea Cupei Mondiale! „Nu pot să uit, nici să iert”  Eurosport RO

Головна » Fostul selecționer al Marocului nu a trecut peste demiterea dinaintea Cupei Mondiale! „Nu pot să uit, nici să iert” – Eurosport RO

Echipa națională a Marocului a atras toate privirile la această ediție a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, unde a ajuns până în finala mică, unde a fost învinsă de Croația, cu scorul de 2-1.

Performanța reprezentativei pregătite de Walid Regragui este, însă, uriașă, aceasta fiind prima echipă africană care ajunge atât de departe în istoria Cupei Mondiale.

Rezultatele foarte bune din Qatar nu l-au impresionat și pe fostul selecționer al Marocului. Vahid Halilhodzic, care a fost demis în această vară, cu doar câteva luni înainte de turneul final, s-a arătat extrem de supărat pe cei din Federație.

Cupa Mondială FIFAUn fotbalist care a impresionat la Cupa Mondială din Qatar a fost aproape de a juca în RomâniaIERI LA 19:32

Antrenorul franco-bosniac, dat afară pe motiv de „divergențe de puncte de vedere despre pregătirea echipei”, a spus că aceștia nu i-au permis să se mândrească în Qatar cu ceea ce a reușit să facă la națională și că nu poate să ierte.

Mi-au luat mândria. Nu pot să uit asta, nici să-i iert. Pentru că ar fi trebuit să-mi iau rămas bun și de la cariera mea de antrenor„, a declarat fostul selecționer.

Vahid Halilhodzic a adăugat și că nu consideră că eșecul suferit de marocani în finala mică a Cupei Mondiale este suficient pentru a compensa pierderea sa. „Tributul plătit de de Walid Regregui nu poate să-mi vindece amărăciunea sau să compenseze ceea ce eu am ratat la turneul final.

Citește și:

Maroc, salt uriaș în clasamentul FIFA după Cupa Mondială

Selecționata Braziliei, care s-a oprit în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2022, se menține în fruntea clasamentului FIFA, publicat joi, după turneul final din Qatar, în timp ce noua campioană mondială, Argentina, a urcat de pe trei pe doi.

Campioana mondială din 2018, Franța, învinsă de Argentina în finala de duminica trecută, a urcat și ea un loc, de pe patru pe trei.

Echipele Australiei și Marocului au reușit cele mai mari salturi față de ierarhia precedentă, din octombrie, urcând câte 11 locuri fiecare. Socceroos este acum pe 27, în timp ce ”Leii din Atlas”, semifinaliști în Qatar, au ajuns pe un remarcabil loc 11.

Croația, medaliată cu bronz la CM 2022, a urcat cinci poziții și se află pe 7. La polul opus, Canada a înregistrat cea mai mare cădere, de 12 locuri, ajungând pe 53.

România a reușit să urce un loc și va încheia anul pe 52. Elveția, principala adversară în preliminariile EURO 2024, a urcat trei poziții în ierarhie și se află pe 12.

Celelalte adversare ale României în această campanie și-au păstrat locurile din octombrie, Israel (76), Belarus (97) și Kosovo (107), sau au coborât, Andorra (de pe 151 pe 153).

Următorul clasament FIFA va fi publicat pe 6 aprilie.

Cupa Mondială FIFALuka Modric a vorbit despre viitorul său la naționala Croației după finala mică: „Este un plan”18/12/2022 LA 11:35Cupa Mondială FIFAVIDEO | Scene superbe în Croația după cucerirea medaliilor de bronz la Mondialul din Qatar18/12/2022 LA 06:58

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *