Răsturnare de situație: care e, de fapt, poziția UEFA față de CSA Steaua – DigiSport

  1. Răsturnare de situație: care e, de fapt, poziția UEFA față de CSA Steaua  DigiSport
  2. Răzvan Burleanu, prima reacție după proiectul creat de Vasile Dâncu pentru CSA Steaua  Gazeta Sporturilor
  3. EDITORIAL ANDREI TRIFAN | Burleanu, reține: ProSport nu scrie ce-ți convine ție!  Prosport
  4. Răzvan Burleanu a anunțat ce salariu are la FRF  DigiSport
  5. „Trebuie să clarificăm!” Cum a comentat Răzvan Burleanu modificarea Legii Sportului  SPORT.RO
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Răsturnare de situație: care e, de fapt, poziția UEFA față de CSA Steaua – DigiSport

  • Liga 2: Unirea DejOțelul, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: SepsiUniversitatea Craiova, vineri, 20:30, DGS 1

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a explicat că UEFA nu le interzice echipelor de drept public să evolueze în competițiile pe care le organizează, deși aproape toată lumea susținea contrariul.

CSA Steaua poate juca în cupele europene, cu actuala formă de organizare

Președintele FRF a transmis că, dacă s-ar fi întâmplat ca CSA Steaua să câștige Cupa României, ar fi evoluat în preliminariile Conference League, deși nu avea drept de participare în prima divizie

Dacă un club de drept public câștigă Cupa României, poate să meargă în Europa! Doar Cupa, pentru că astăzi, așa cum arată Legea Sportului, nu poți să participi în prima ligă. Nu există niciun impediment să meargă în Europa. 

Niciodată nu a fost acest aspect (n.r. ca UEFA să le interzică echipelor de drept public să participe în competițiile europene). Dacă ne uităm în Estul Europei, vedem o implicare puternică a statului”, a spus Răzvan Burleanu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Câți bani primește Federația Maghiară de Fotbal de la Stat

Răzvan Burleanu a vorbit despre implicarea statului în fotbalul din alte țări, precum Ungaria, unde Federația de la Budapesta primește de la Guvern nu mai puțin de 80 de milioane de euro pe an.

Polonia și Turcia sunt țările din Europa care au investit cel mai mult în infrastructura fotbalistică. Dacă ne referim la Ungaria, vedem o altă implicare a statului. Dacă e să comparăm cele două Federații, cea de la București și cea de Budapesta. Federația de la Budapesta primește în fiecare an în jur de 80 de milioane de euro, iar din piața privată adună 10 milioane.

Federația din România primește zero de la Guvern și aduce din mediul privat 26.5 milioane de euro în 2022. Am înaintat o solicitare către Guvern, ca cele mai bune 20 de Academii de fotbal din România să fie finanțate de către Guvern. Până astăzi, statul a dat doar postări pe Facebook despre acest proiect. 

Comparați atunci dacă mai e competiție loială între 26.5 milioane de euro exclusiv din piața privată și 90 de milioane. Ați menționat Serbia, chiar luna aceasta Guvernul de la Belgrad a alocat 2.5 milioane de euro pentru fiecare dintre cele două mari cluburi, Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad”, a declarat Răzvan Burleanu.

Etichete: uefa , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *