Răsturnare de situație: Victor Pițurcă a anunțat de când va avea Steaua drept de promovare, dacă se schimbă legea – DigiSport

  1. Răsturnare de situație: Victor Pițurcă a anunțat de când va avea Steaua drept de promovare, dacă se schimbă legea  DigiSport
  2. FRF, răspuns pentru GSP: „Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!”  Gazeta Sporturilor
  3. Dorinel Munteanu se ia de fanii Oțelului: ”Dacă nu le convine, să nu mai vină la stadion”…  SPORT.RO
  4. Ce a spus Dorinel Munteanu după ce a auzit că CSA Steaua ar putea primi drept de promovare  DigiSport
  5. Un expert politic, analiză pe inițiativa care o ajută pe CSA Steaua: „Dacă proiectul e asumat de coaliție, leg  Gazeta Sporturilor
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Răsturnare de situație: Victor Pițurcă a anunțat de când va avea Steaua drept de promovare, dacă se schimbă legea – DigiSport

  • SuperLiga: U Craiova 1948Voluntari, vineri, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: UTABotoșani, vineri, 21:00, DGS 1

Florin Talpan a anunțat că totul se va face pe repede înainte și Steaua va fi în prima ligă încă din sezonul viitor, dar Victor Pițurcă susține că a aflat, după discuțiile cu oamenii implicați în proiect, că șansele ca Legea Sportului să se schimbe imediat sunt aproape de zero.

Victor Pițurcă: ”Nu se va putea, e clar”

Eu mi-aș dori să promoveze din sezonul ăsta, dar nu se va putea, e clar. Mie așa mi s-a spus”, a declarat Victor Pițurcă, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Pentru ca Steaua să promoveze din sezonul viitor, trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri din Liga 2 și ca Legea Sportului să se schimbe până în 10 mai.

Eu am susținut nu neapărat acest proiect, eu am susținut Steaua. Dacă Steaua a dispărut din prima ligă, mi-am dorit ca acest club și acest brand să revină în prim plan. Fotbalul românesc va avea doar de câștigat.

Am avut marți o întâlnire cu comandantul clubului, cu suporterii, a participat și secretarul general al MApN și câțiva oameni din politică. Am avut o discuție și mi s-a promis acest lucru, că se va schimba legea.

Se încearcă, am înțeles că domnul Dîncu a fost inițiatorul. Vreau să-i mulțumesc domnului Dîncu. Eu nu am avut încredere în dânsul, pentru că nu a făcut mai mult când a fost ministru.

Probabil, era nevoie de timp. Nu doar dânsul va avea de câștigat, pentru că steliștii îl vor respecta foarte mult, dar și fotbalul românesc și echipa națională.

Pe planetă există multe lucruri de genul ăsta. În campionatul României, mai mult de trei sferturi dintre echipe sunt susținute de primării, Steaua de ce n-ar putea fi susținută de Ministerul Apărării?

Sunt echipe din prima ligă susținute de Primării și eu nu cred că sunt susținute corect. Dacă s-ar face investigații, ar avea de suferit oamenii care susțin echipele”, a mai spus Victor Pițurcă, despre proiectul care i-ar da Stelei drept de promovare.

Cum s-ar schimba Legea Sportului

Propunerea legislativă a fost semnată de Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alineatul (1) al Articolului 31 s-ar modifica și ar avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 s-ar modifica și ar avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: victor piturca , legea sportului , drept de promovare steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *