Asta o așteaptă pe Simona Halep la proces! Document de 8 pagini întocmit de acuzatori,… – Prosport

Asta o așteaptă pe Simona Halep la proces! Document de 8 pagini întocmit de acuzatori,…  Prosport

Головна » Asta o așteaptă pe Simona Halep la proces! Document de 8 pagini întocmit de acuzatori,… – Prosport

Acuzatorii Simonei Halep de la Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) îi „ridică mingea la fileu” româncei, după ce au întocmit un document amplu într-un alt caz de dopaj.

ITIA a dat publicității un document care se poate dovedi extrem de util pentru Simona Halep, înaintea procesului pentru dopaj! Agenția de Intergritate a Tenisului a dezvăluit toți pașii pe care i-a făcut spaniolul Fernando Verdasco pentru a scăpa cu o pedeapsă de numai două luni.

Documentul care are nu mai puțin de 8 pagini conține informații extrem de interesante: Verdasco s-a înarmat cu dovezi, prezentând inclusiv declarațiile medicilor săi.

Asta o așteaptă pe Simona Halep la proces! Document de 8 pagini întocmit de acuzatori, care îi „ridică mingea la fileu” româncei

Fernando Verdasco a recunoscut încălcarea regulilor anti-doping, dar s-a apărat, spunând că a fost diagnosticat cu tulburare de hiperactivitate si deficit de atentie (ADHD), iar medicul său i-a prescris metilfenidat pentru a trata afecțiunea. Suspendarea i-a fost redusă de la doi ani la numai două luni, după ce sportivul a dovedit că afecțiunea sa necesita o excepție de uz terapeutic (AUT), pe care a uitat să o reînnoiască.

Ben Rothenberg, același jurnalist american care a anunțat suspendarea Simonei Halep, și-a exprimat uimirea după ce acuzatorii de la ITIA au întocmit un document de 8 pagini în cazul lui Fernando Verdasco: „Decizia ITIA de opt pagini privind testul pozitiv al lui Fernando Verdasco a fost scoasă! Interesant este că, după afirmația sa, a fost invitat să solicite o excepție de uz terapeutic retroactivă (mi-ar plăcea să știu cât de comune sunt acestea), care a fost respinsă de ITIA, dar a făcut apel la WADA”, a precizat Rothenberg.

„Jucătorul s-a bazat pe declarațiile medicilor!” Cum poate folosi Simona Halep mărturia unui reputat doctor

Astfel, acuzatorii Simonei Halep au dezvăluit strategia prin care Fernando Verdasco a scăpat cu numai două luni de suspendare: „Jucătorul a afirmat că nu a intenționat să trișeze și că metilfenidatul din urină a fost rezultatul ingerării unui medicament care conținea metilfenidat prescris de medicul său pentru a trata ADHD. În sprijinul explicației sale, jucătorul s-a bazat (printre altele) pe documentele depuse cu cererile sale de AUT (realizate mai întâi în 2017 și apoi din nou în 2022), inclusiv declarațiile medicilor săi, precum și fișele de diagnostic și medicale”, au precizat reprezentanții ITIA.

Aceștia îi „ridică mingea la fileu” Simonei Halep, ținând cont că fostul lider WTA se poate baza pe mărturiile unor reputați doctori în procesul care urmează! Dana Safta, specialistul ORL care a colaborat cu Simona Halep, i-a luat deja apărarea public sportivei! Conform medicului Simonei, campioana tenisului lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Totodată, Dana Safta a exclus varianta ca sportiva să fi luat intenționat Roxadustat, deoarece ar fi avut probleme în timpul operației la nas, pe care a făcut-o recent.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *