Ce obiectiv are David Popovici la Campionatele Mondiale din Australia: „Este un prilej de a… – Prosport

Ce obiectiv are David Popovici la Campionatele Mondiale din Australia: „Este un prilej de a…  Prosport

Головна » Ce obiectiv are David Popovici la Campionatele Mondiale din Australia: „Este un prilej de a… – Prosport

David Popovici, multiplu campion european și mondial la natație, se pregătește de Melbourne, acolo unde vor avea loc Campionatele Mondiale în bazin scurt.

Pentru David concursul de la Antipozi este cu totul diferit fiindcă nu-i plac în mod deosebit cursele în bazin scurt.

Dar, sportivul dinamovist a experimentat la Naționalele de la Otopeni, unde a cucerit medalii de aur la 100m, 200m, 400m și argintul la 100 m mixt.

Ce obiectiv are David Popovici la Campionatele Mondiale din Australia: „Este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri”

Multiplul campion mondial și european în vârstă de 18 ani nu și-a stabilit obiective pentru concursul de la Melbourne.

Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt vor avea loc în Australia, între 13-18 decembrie. Delegația României va pleca spre Melbourne la începutul lunii decembrie.

„Nu este cea mai importantă competiție pentru mine, este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel și, deși nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am și o șansă, orice se poate întâmpla. Abia aștept să ajung acolo, vreau să și văd Australia, vreau să concurez în Australia și să reintru într-o formă de competiție” a declarat David Popovici, multiplu campion mondial și european la înot în bazin lung.

Și a completat: „A fost prima competiție într-un an în care am reușit să iau startul la 25 metri și este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine …unora le place mult, mie îmi place mult mai mult în bazin lung pentru că am suficienți metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aș fi concurat la naționalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni”.

Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiție de obiectiv mare, pentru că, deși este un concurs important pentru mulți, eu încă trebuie să câștig experiență. Eu acum învăț, mai am foarte multe de învățat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, așa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăț – David Popovici

David Popovici, despre competițiile din 2023: „Vreau să obțin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, și sper să pot adăuga câteva clasări bune și poate și recorduri … nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reușesc să mă autodepășesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, așa m-am simțit”.

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *