Știrile dimineții | Mandorlini a confirmat că CFR transferă un super-jucător la o rivală la titlu – Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Mandorlini a confirmat că Petrila va pleca aproape sigur la Rapid

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a afirmat, joi seara, la finalul partidei cu Adana Demirspor, din prima manşă din turul al doilea preliminar al Conference League, scor 1-1, că transferul lui Claudiu Petrila la Rapid e pe ultima sută de metri.

Fotbalistul de 22 de ani, care poate evolua pe orice poziție de la mijloc în sus, va ajunge în Giulești peentru 750.000 de euro, iar CFR va păstra 25% dintr-un eventual viitor transfer.

Da, am auzit și eu de Petrila, dar încă nu s-a semnat nimic. Cred că va pleca, sunt tratative. Nu e un moment plăcut pentru un antrenor ca într-o perioadă dificilă a sezonului să plece jucătorii. E o întrebare pe care ar trebui să o adresați conducerii„, a spus Mandorlini.

Cotat la 1,6 milioane de euro, Petrila a jucat în 57 de partide sezonul trecut pentru CFR, în toate competițiile. A marcat de 3 ori și a reușit 7 pase decisive.

Referitor la partida propriu-zisă, italianul s-a declarat mulțumit de calitatea arătată de fotbaliștii săi.

A fost o partidă frumoasă, dar dificilă. Ştiam că întâlnim un adversar dificil, bugetul vorbeşte despre valoarea acestei echipe. Eu pot să spun că sunt mulţumit pentru că suntem în cursă şi ne jucăm şansa în returul din Turcia. E bine că fotbalul românesc are rezultate bune, creşte. Ieri, FCSB a obţinut un rezultat bun, astăzi Farul şi Sepsi, sper ca şi noi să obţinem calificarea. Avem şansa noastră, chiar dacă întâlnim un adversar foarte bun„, a afirmat Mandorlini la postul Digisport.

Tehnicianul italian a precizat că la partida de joi s-a simţit lipsa jocurilor oficiale ale unora dintre fotbaliştii săi.

Sunt mulţi jucători care trebuie să se recupereze. La meciul cu Craiova din campionat va trebui să schimbăm mulţi jucători. Am început astăzi cu mulţi jucători care nu au avut meciuri în picioare. Este un meci care se putea încheia cu orice rezultat. Sunt jucători esenţiali care contează foarte mult pentru noi, dar care nu au mai jucat de foarte multă vreme. Când nu joci trei-patru luni de zile asta se vede în joc„, a mai spus Mandorlini.

2. Roland Niczuly exultă: „Cel mai mare rezultat din istoria clubului”

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu scorul de 2-0 (0-0) partida cu formaţia ŢSKA Sofia disputată, joi seara, pe Stadionul Bulgarska Armia din Sofia, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League.

Considerată favorită la calificarea în faza următoare, formaţia bulgară a început în ofensivă meciul, reuşind să pună constant presiune pe defensiva echipei covăsnene. În aceste condiţii, antrenorul Liviu Ciobotariu a mizat pe contraatac, lucru care a făcut ca ocaziile mari şi golurile să aparţină formaţiei sale.

La final, portarul lui Sepsi, Roland Niczuly, s-a declarat încântat de rezultatul obținut și a explicat de ce victoria contra bulgarilor poate fi considerat cel mai mare rezultat din istoria covăsnenilor.

A fost un meci perfect pentru noi, tactic am stat bine în teren, am respectat tot ce am pregătit. E un scor istoric pentru Sepsi OSK, să câștigi cu 2-0 pe terenul celei mai mari echipe din Bulgaria cred că e cel mai mare scor din istoria clubului nostru.

Dar nu trebuie să ne relaxăm, mai e un retur de jucat. Nu ne pot pune probleme dacă vom juca la fel, nu văd cum ar putea întoarce rezultatul. Am avut situații foarte bune de a marca și în prima repriză. Ei nu prea au avut nimic. Am respectat tot ce am pregătit la antrenamente și asta cred că a fost cheia succesului„, a declarat Niczuly la final.

3. Aur pentru David Gliga la FOTE

Judoka român David Gliga a cucerit a medalia de aur la cat. 73 kg, joi, la Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de vară de la Maribor (Slovenia).

Gliga l-a învins în finală pe azerul Suleiman Şukurov. În preliminarii, Gliga a trecut pe sârbul Bogdan Velickovic, în sferturi l-a învins pe ucraineanul Taras Nielziev, iar în semifinale a câştigat în faţa georgianului Irakli Kavtavtaraşvili.

La cat. 63 kg, Anamaria Suciu a pierdut în primul tur în faţa portughezei Carlotta Pino. În limitele cat. 81 kg, Nicolae Florian Iorga a dispus în primul tur de olandezul Thijs Altena, dar a pierdut apoi în faţa turcului Emir Selim Ari. În recalificări, Iorga a reuşit să îl învingă pe belgianul Kenzo Cremers, dar apoi a cedat în faţa sârbului Dusan Grahovac.

La atletism, Alexandra Ştefania Uţă a obţinut medalia de argint la 400 m garduri, cu timpul de 56 sec 31/100, fiind devansată în finală de ucraineanca Olga Maşanienkova, 56 sec 28/100.

La lungime, Cristian Marius Popescu a câştigat medalia de bronz, cu 7,27 metri. Cehul Petr Meindlschmid a luat aurul, cu 7,90 m, iar argintul a revenit francezului James Armant Sordet, cu 7,45 m.

Mihai Motorca a încheiat calificările la aruncarea discului cu a doua performanţă din grupele preliminare, 59,17 m.

La aruncarea ciocanului, Alexandra Maria Iacob s-a clasat pe locul 14, cu 54,29 m.

La triplusalt, Mihnea Eşanu s-a calificat în finală cu 14,80 m.

În proba feminină de aruncare a suliţei, Doris Patricia Somay nu a reuşit calificarea în finală (35,33 m). Nici Adina Ionela Fîrţală nu prins finala la aruncarea greutăţii (13,09 m), iar Szilard Samuel Jakab nu a trecut de semifinale la 200 m (21 sec 96/100).

La baschet 3×3, România a ratat calificarea în sferturi. Tricolorele au cedat în faţa Poloniei cu 10-14, după ce obţinuseră victorii în primele două partide din grupă. La masculin, România a pierdut şi al treilea meci, 10-21 cu Estonia.

În concursul de gimnastică artistică, România a ocupat locul 9 pe echipe mixte, David Puicea şi Alexia Vânoagă totalizând 49,298 puncte.

La ciclism, în cursa feminină de fond Antonia Maria Orzan a ocupat locul 37 (01 h 20 min 12 sec), Iana Balteş a fost a 42-a (01 h 20 min 12 sec), iar Otilia Jasmine Mircea a fost a 76-a (01 h 28 min 29 sec). La masculin, David Alexandru Coman a fost al 37-lea (01 h 33 min 22 sec), Theodor Ştefan Trică a terminat pe 59 (01 h 36 min 05 sec), iar Andrei Ciprian Constantinescu a fost pe 85 (01 h 53 min 59 sec).

În turneul de tenis, România are reprezentanţi în trei semifinale. La simplu feminin, Giulia Safina Popa a dispus cu 6-0, 6-2 de slovaca Mia Pohankova, iar în penultimul act o va înfrunta pe Charo Esquiva (Spania). La simplu masculin, Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu a fost întrecut în sferturi de germanul Niels Alfred McDonald, cu 6-3, 7-6.

La dublu feminin, Giulia Popa şi Alexia Tatu le-au învins în sferturi pe suedezele Tiana Tian Deng/Lea Nilsson cu 7-5, 7-6 (8/6), iar în semifinale vor juca împotriva cehoaicelor Tereza Krejcova/Julie Pastikova, principalele favorite.

La dublu masculin, românii Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou/Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu au câştigat cu 7-5, 7-6 (7/3) în faţa italienilor Vito Antonio Darderi/Antonio Marigliano, iar în semifinale vor întâlni cuplul portughez G. De Rosa E Castro/S. Serra Monteiro.

La înot, Denisa Bacalu s-a clasat pe cinci la 100 m fluture feminin (1 min 01 sec 25/100).

Alţi trei români s-au calificat în finalele de vineri. La 100 m bras masculin, Darius Coman a prins finala cu al treilea timp din semifinale, 1 min 03 sec 43/100 (nou record naţional la 16, 17 şi 18 ani). La 100 m spate feminin, Daria Silişteanu a prins finala cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 02 sec 12/100, În proba feminină de 200 m mixt, Ana Maria Sibişeanu şi-a asigurat prezenţa în finală, cu al şaselea timp din semifinale, 2 min 21 sec 02/100.

La 200 m liber masculin, Eric Ştefan Andrieş va fi a doua rezervă în finala de vineri (1:53.42). Mihai Andrei Ţăpîrluie a ratat calificarea în finala la 50 m liber masculin, după ce a fost înregistrat în semifinale cu 23 sec 70/100. Eric Ştefan Andrieş (24.18) nu a trecut de serii la 50 m liber.

La 100 m bras feminin, Alecsia Maria Tenciu nu a prins semifinalele (1:14.32).

Ştafeta combinată de 4×100 m mixt (Robert Badea, Alecsia Tenciu, Denisa Bacalu, Mihai Ţăpîrluie) s-a oprit în serii (4:06.23).

Bilanţul delegaţiei României până acum este de 5 medalii de aur, prin înotătorii Aissia Prisecariu (200 m spate), Robert Badea (200 m mixt), ştafeta feminină de 4×100 m liber (Daria Silişteanu, Diana Stiger, Aissia Prisecariu, Ana Maria Sibişeanu, Denisa Bacalu) şi judoka Tudor Ilie Moşoi (cat. 60 kg) şi David Gliga (cat. 73 kg), 1 de argint, prin atleta Alexandra Ştefania Uţă (400 m garduri), şi 4 de bronz, prin înotătorii Darius Coman (200 m bras) şi Andrei Theodor Proca (1.500 m liber) şi atleţii Alexandra Hudea (3.000 m) şi Cristian Marius Popescu (lungime).

Conform site-ului competiţiei, România ocupă locul al treilea, devansată de Italia (10-10-8) şi Cehia (7-2-1).

România participă cu o delegaţie compusă din 92 de sportivi care concurează la 9 discipline: atletism, baschet 3×3, ciclism pe şosea, ciclism MTB, gimnastică artistică, handbal, înot, judo şi tenis.

Anul trecut, la ediţia precedentă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, desfăşurată la Banska Bystrica (Slovacia), României a ocupat locul 8 în clasamentul final, cu 19 medalii, dintre care 5 de aur, 8 de argint şi 6 de bronz.

Source: eurosport.ro

Головна » Știrile dimineții | Mandorlini a confirmat că CFR transferă un super-jucător la o rivală la titlu – Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Mandorlini a confirmat că Petrila va pleca aproape sigur la Rapid

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a afirmat, joi seara, la finalul partidei cu Adana Demirspor, din prima manşă din turul al doilea preliminar al Conference League, scor 1-1, că transferul lui Claudiu Petrila la Rapid e pe ultima sută de metri.

Fotbalistul de 22 de ani, care poate evolua pe orice poziție de la mijloc în sus, va ajunge în Giulești peentru 750.000 de euro, iar CFR va păstra 25% dintr-un eventual viitor transfer.

Da, am auzit și eu de Petrila, dar încă nu s-a semnat nimic. Cred că va pleca, sunt tratative. Nu e un moment plăcut pentru un antrenor ca într-o perioadă dificilă a sezonului să plece jucătorii. E o întrebare pe care ar trebui să o adresați conducerii„, a spus Mandorlini.

Cotat la 1,6 milioane de euro, Petrila a jucat în 57 de partide sezonul trecut pentru CFR, în toate competițiile. A marcat de 3 ori și a reușit 7 pase decisive.

Referitor la partida propriu-zisă, italianul s-a declarat mulțumit de calitatea arătată de fotbaliștii săi.

A fost o partidă frumoasă, dar dificilă. Ştiam că întâlnim un adversar dificil, bugetul vorbeşte despre valoarea acestei echipe. Eu pot să spun că sunt mulţumit pentru că suntem în cursă şi ne jucăm şansa în returul din Turcia. E bine că fotbalul românesc are rezultate bune, creşte. Ieri, FCSB a obţinut un rezultat bun, astăzi Farul şi Sepsi, sper ca şi noi să obţinem calificarea. Avem şansa noastră, chiar dacă întâlnim un adversar foarte bun„, a afirmat Mandorlini la postul Digisport.

Tehnicianul italian a precizat că la partida de joi s-a simţit lipsa jocurilor oficiale ale unora dintre fotbaliştii săi.

Sunt mulţi jucători care trebuie să se recupereze. La meciul cu Craiova din campionat va trebui să schimbăm mulţi jucători. Am început astăzi cu mulţi jucători care nu au avut meciuri în picioare. Este un meci care se putea încheia cu orice rezultat. Sunt jucători esenţiali care contează foarte mult pentru noi, dar care nu au mai jucat de foarte multă vreme. Când nu joci trei-patru luni de zile asta se vede în joc„, a mai spus Mandorlini.

2. Roland Niczuly exultă: „Cel mai mare rezultat din istoria clubului”

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu scorul de 2-0 (0-0) partida cu formaţia ŢSKA Sofia disputată, joi seara, pe Stadionul Bulgarska Armia din Sofia, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League.

Considerată favorită la calificarea în faza următoare, formaţia bulgară a început în ofensivă meciul, reuşind să pună constant presiune pe defensiva echipei covăsnene. În aceste condiţii, antrenorul Liviu Ciobotariu a mizat pe contraatac, lucru care a făcut ca ocaziile mari şi golurile să aparţină formaţiei sale.

La final, portarul lui Sepsi, Roland Niczuly, s-a declarat încântat de rezultatul obținut și a explicat de ce victoria contra bulgarilor poate fi considerat cel mai mare rezultat din istoria covăsnenilor.

A fost un meci perfect pentru noi, tactic am stat bine în teren, am respectat tot ce am pregătit. E un scor istoric pentru Sepsi OSK, să câștigi cu 2-0 pe terenul celei mai mari echipe din Bulgaria cred că e cel mai mare scor din istoria clubului nostru.

Dar nu trebuie să ne relaxăm, mai e un retur de jucat. Nu ne pot pune probleme dacă vom juca la fel, nu văd cum ar putea întoarce rezultatul. Am avut situații foarte bune de a marca și în prima repriză. Ei nu prea au avut nimic. Am respectat tot ce am pregătit la antrenamente și asta cred că a fost cheia succesului„, a declarat Niczuly la final.

3. Aur pentru David Gliga la FOTE

Judoka român David Gliga a cucerit a medalia de aur la cat. 73 kg, joi, la Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de vară de la Maribor (Slovenia).

Gliga l-a învins în finală pe azerul Suleiman Şukurov. În preliminarii, Gliga a trecut pe sârbul Bogdan Velickovic, în sferturi l-a învins pe ucraineanul Taras Nielziev, iar în semifinale a câştigat în faţa georgianului Irakli Kavtavtaraşvili.

La cat. 63 kg, Anamaria Suciu a pierdut în primul tur în faţa portughezei Carlotta Pino. În limitele cat. 81 kg, Nicolae Florian Iorga a dispus în primul tur de olandezul Thijs Altena, dar a pierdut apoi în faţa turcului Emir Selim Ari. În recalificări, Iorga a reuşit să îl învingă pe belgianul Kenzo Cremers, dar apoi a cedat în faţa sârbului Dusan Grahovac.

La atletism, Alexandra Ştefania Uţă a obţinut medalia de argint la 400 m garduri, cu timpul de 56 sec 31/100, fiind devansată în finală de ucraineanca Olga Maşanienkova, 56 sec 28/100.

La lungime, Cristian Marius Popescu a câştigat medalia de bronz, cu 7,27 metri. Cehul Petr Meindlschmid a luat aurul, cu 7,90 m, iar argintul a revenit francezului James Armant Sordet, cu 7,45 m.

Mihai Motorca a încheiat calificările la aruncarea discului cu a doua performanţă din grupele preliminare, 59,17 m.

La aruncarea ciocanului, Alexandra Maria Iacob s-a clasat pe locul 14, cu 54,29 m.

La triplusalt, Mihnea Eşanu s-a calificat în finală cu 14,80 m.

În proba feminină de aruncare a suliţei, Doris Patricia Somay nu a reuşit calificarea în finală (35,33 m). Nici Adina Ionela Fîrţală nu prins finala la aruncarea greutăţii (13,09 m), iar Szilard Samuel Jakab nu a trecut de semifinale la 200 m (21 sec 96/100).

La baschet 3×3, România a ratat calificarea în sferturi. Tricolorele au cedat în faţa Poloniei cu 10-14, după ce obţinuseră victorii în primele două partide din grupă. La masculin, România a pierdut şi al treilea meci, 10-21 cu Estonia.

În concursul de gimnastică artistică, România a ocupat locul 9 pe echipe mixte, David Puicea şi Alexia Vânoagă totalizând 49,298 puncte.

La ciclism, în cursa feminină de fond Antonia Maria Orzan a ocupat locul 37 (01 h 20 min 12 sec), Iana Balteş a fost a 42-a (01 h 20 min 12 sec), iar Otilia Jasmine Mircea a fost a 76-a (01 h 28 min 29 sec). La masculin, David Alexandru Coman a fost al 37-lea (01 h 33 min 22 sec), Theodor Ştefan Trică a terminat pe 59 (01 h 36 min 05 sec), iar Andrei Ciprian Constantinescu a fost pe 85 (01 h 53 min 59 sec).

În turneul de tenis, România are reprezentanţi în trei semifinale. La simplu feminin, Giulia Safina Popa a dispus cu 6-0, 6-2 de slovaca Mia Pohankova, iar în penultimul act o va înfrunta pe Charo Esquiva (Spania). La simplu masculin, Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu a fost întrecut în sferturi de germanul Niels Alfred McDonald, cu 6-3, 7-6.

La dublu feminin, Giulia Popa şi Alexia Tatu le-au învins în sferturi pe suedezele Tiana Tian Deng/Lea Nilsson cu 7-5, 7-6 (8/6), iar în semifinale vor juca împotriva cehoaicelor Tereza Krejcova/Julie Pastikova, principalele favorite.

La dublu masculin, românii Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou/Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu au câştigat cu 7-5, 7-6 (7/3) în faţa italienilor Vito Antonio Darderi/Antonio Marigliano, iar în semifinale vor întâlni cuplul portughez G. De Rosa E Castro/S. Serra Monteiro.

La înot, Denisa Bacalu s-a clasat pe cinci la 100 m fluture feminin (1 min 01 sec 25/100).

Alţi trei români s-au calificat în finalele de vineri. La 100 m bras masculin, Darius Coman a prins finala cu al treilea timp din semifinale, 1 min 03 sec 43/100 (nou record naţional la 16, 17 şi 18 ani). La 100 m spate feminin, Daria Silişteanu a prins finala cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 02 sec 12/100, În proba feminină de 200 m mixt, Ana Maria Sibişeanu şi-a asigurat prezenţa în finală, cu al şaselea timp din semifinale, 2 min 21 sec 02/100.

La 200 m liber masculin, Eric Ştefan Andrieş va fi a doua rezervă în finala de vineri (1:53.42). Mihai Andrei Ţăpîrluie a ratat calificarea în finala la 50 m liber masculin, după ce a fost înregistrat în semifinale cu 23 sec 70/100. Eric Ştefan Andrieş (24.18) nu a trecut de serii la 50 m liber.

La 100 m bras feminin, Alecsia Maria Tenciu nu a prins semifinalele (1:14.32).

Ştafeta combinată de 4×100 m mixt (Robert Badea, Alecsia Tenciu, Denisa Bacalu, Mihai Ţăpîrluie) s-a oprit în serii (4:06.23).

Bilanţul delegaţiei României până acum este de 5 medalii de aur, prin înotătorii Aissia Prisecariu (200 m spate), Robert Badea (200 m mixt), ştafeta feminină de 4×100 m liber (Daria Silişteanu, Diana Stiger, Aissia Prisecariu, Ana Maria Sibişeanu, Denisa Bacalu) şi judoka Tudor Ilie Moşoi (cat. 60 kg) şi David Gliga (cat. 73 kg), 1 de argint, prin atleta Alexandra Ştefania Uţă (400 m garduri), şi 4 de bronz, prin înotătorii Darius Coman (200 m bras) şi Andrei Theodor Proca (1.500 m liber) şi atleţii Alexandra Hudea (3.000 m) şi Cristian Marius Popescu (lungime).

Conform site-ului competiţiei, România ocupă locul al treilea, devansată de Italia (10-10-8) şi Cehia (7-2-1).

România participă cu o delegaţie compusă din 92 de sportivi care concurează la 9 discipline: atletism, baschet 3×3, ciclism pe şosea, ciclism MTB, gimnastică artistică, handbal, înot, judo şi tenis.

Anul trecut, la ediţia precedentă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, desfăşurată la Banska Bystrica (Slovacia), României a ocupat locul 8 în clasamentul final, cu 19 medalii, dintre care 5 de aur, 8 de argint şi 6 de bronz.

Source: eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *