Topul celor mai bune stațiiuni de schi din Elveția – Antena 3 CNN

Topul celor mai bune stațiiuni de schi din Elveția  Antena 3 CNN

Головна » Topul celor mai bune stațiiuni de schi din Elveția – Antena 3 CNN

Stațiunile de schi din Elveția sunt în topul preferințelor celor pasionați de sporturi de iarnă, din întreaga lume. Este țara cu cele mai moderne pârtii, unele având peste 2.000 de metri pentru coborâre.

Cele mai multe stațiuni montane din Elveția sunt la altitudini foarte mari, ceea ce reprezintă un mare avantaj, atât pentru pasionații de schi, snowboardind și alte sporturi de iarnă, dar și pentru iubitorii peisajelor montane. Turiștii sunt atrași și de organizarea stațiunilor, de ofertele de cazare, dar și de cultura și gastronomia acestei celebre destinații turistice.

Un top al stațiunilor montane elvețiene făcut de Booking.com plasează pe primul loc Zermatt, stațiune care atrage cel mai mare număr de turiști, mai ales datorită pârtiilor cu mai mult de 2.000 de metri pentru coborâre. Este cea mai înaltă stațiune din Alpi, fiind situată la aproape 4.000 de metri altitudine și este deschisă schiorilor pe tot parcursul anului. Aici poate fi admirat și Matterhorn, cel mai fotografiat munte din Europa. Aici sunt 322 km de pârtii, cu 51 de instalații pe cablu, la altitudini între 1.562 și 3.899 de metri.

„Indiferent dacă vă interesează piste abrupte sau pârtii late cu peisaj frumos, veți găsi o locație care să vă placă. Restaurantele și cabanele montane intime oferă delicii elvețiene, precum ciocolată, rösti (chiftele din cartofi prăjite) sau fondue de brânză tradițional. Există și numeroase locații apreciate pentru familii, precum Davos Klosters, St Moritz și Engelberg. Sunt pârtii pentru toate nivelurile, precum și pârtii de schi fond și trei zone pentru copii. Peisajele uimitoare și activitățile alternative, precum drumețiile și ciclismul, o fac ideală pentru vizitatori de toate categoriile”, explică Booking.com, care a calculat prețul mediu pentru cazare pe noapte la 645 lei.

A doua stațiune din topul Booking.com este 4 Vallées, descrisă ca fiind potrivită mai ales pentru familii. Stațiunea are 412 km de pârtii, cu 67 instalații pe cablu, la altitudini între 821 și 3.330 m, iar prețul mediu pentru o noapte de cazare este 566 lei. Aici se află cel mai mare domeniu schiabil din Elveția, care se întinde pe patru văi, în șase orașe diferite, însumând 410 km de teren schiabil. „Cea mai mare parte a acestuia se află deasupra liniei copacilor, permițând accesul la pârtiile largi din vale și pantele mogul abrupte, care pornesc din vârful Mont-Fort de 3,330 de metri. Mai jos, pârtiile tind să fie mai însorite, cu zăpadă mai moale după-amiază, dar merită să rețineți că pot fi încă destul de abrupte în anumite părți. Verbier, în special, este cunoscut pentru pârtiile sale cu zăpadă pudră și alte activități precum plimbările cu rachete de zăpadă și săniușul. De asemenea, aici puteți găsi o atmosferă après-ski animată, spre deosebire de celelalte sate mai liniștite”, explică Booking.com.

A treia stațiune din top este St. Moritz – Corviglia, cu 155 km de pârtii și 23 de instalații pe cablu, la altitudini între 1.735 și 3.057 m. Este principalul centru de schi din regiunea St. Moritz, fiind în marea parte a timpului destul de aglomerat. Schiorii de nivel madiu sunt cei mai încântați aici, în special datorită pârtiei Piz Nair, o pistă roșie acoperită cu zăpadă pudră, care începe de la 3.057 de metri, conform Booking.com. Pentru o sesiune de schi mai relaxantă, se recomandă Paradiso – „o pârtie atât de blândă încât este folosită și pentru yoga”. Prețul mediu pentru o noapte de cazare este 621 lei.

Următoarea în top este Crans-Montana, cu 140 km de pârtii și 19 instalații pe cablu, la altitudini între 1.510 și 2.927 m. „Există pârtii de mai multe tipuri, de la roșii, pe creasta munților, la negre, repezi și albastre, curbate. De asemenea, aici se află cea mai lungă pârtie din regiune, de 12 km, care începe din partea de sus a ghețarului Plaine Morte, precum și o zonă întinsă pentru copii și o pistă populară de săniuș. Barurile après-ski înconjoară stațiile de la bază din Crans, Montana și Violettes”, conform aceleiași platforme. Prețul mediu pentru o noapte de czare este 427 lei.

Arosa Lenzerheide este pe locul al cincilea în top, având 225 km de pârtii și 43 de instalații pe cablu, la altitudini între 1.229 și 2.865 m. Uriașul domeniu schiabil este traversat de o telecabină de ultimă generație care leagă cele două zone de schi. „Începătorii sunt avantajați aici, aproape jumătate dintre pârtii fiind marcate cu albastru. Veți găsi cele mai multe dintre aceste pârtii pe partea cu Lenzerheide și pârtii roșii mai lungi, cu mai mult vânt, pe munte, spre Arosa. După ce renunțați la schiuri, copiii pot merge de la pârtiile pentru începători într-o zonă de joacă sigură, înainte de a petrece o seară animată, cu tradiționalii rosti și cârnați, într-una dintre numeroasele cabane rustice”, explică Booking.com, care a calculat prețul mediu de cazare pe noapte la 466 lei, pentru această stațiune.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *